Родопчанинът с голямо сърце, който дари 1 млн. долара на болницата в Мадан

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Баща ми бе дребен търговец. От него научих малки, но важни неща – да бъдеш честен, да бъдеш точен с хората, да не мамиш и да не крадеш. Днес няма човек, който да каже, че съм го излъгал или че съм го подвел за нещо. Не съм си и помислял, че мога да открадна каквото и да било. Няма нищо по-ценно от доброто име…”.

Ужасяващи СНИМКИ от болницата в Бергамо: Слагат на пациентите пластмасови балони Ужасяващи сцени от отделението за интензивно лечение на болницата в Бергамо показват, че пациентит…Mar 21 2020vijti.com

Това каза преди години един от най-успешните родопчани зад граница Шефкет Чападжиев.

Българският емигрант дари 1 млн. долара на болницата в родния си град Мадан, пише „24 часа”.
По волята на 79-годишния дарител, който живее в Чикаго от 1964 г., средствата трябва да бъдат използвани само и единствено за ново медицинско оборудване и обзавеждане в местната МБАЛ “Проф. д-р Константин Чилов”.

“Отдавна исках да направя нещо за родния си град. Последния път, когато бях там през лятото на 2018 г., ми се наложи да отида в болницата. Видях, че част от оборудването е от преди повече от 50 г., когато напуснах България. Осъзнах, че това е най-точното място, където да даря, защото ще помогна на най-много хора”, споделя Чападжиев от Чикаго.

Владимир Путин посети болница за пациенти с COVID-19 – Видео В Русия има близо 500 случая на коронавирус и нито един починал Президентът на Русия Владимир Пу…Mar 25 2020vijti.com

В община Мадан живеят около 12 700 души, пръснати в 44 малки населени места, свързани с около 260 км пътища.

“Болницата обслужва около 50 000 души, всяка година около 4800 влизат за лечение там. Ако има модерна апаратура, тези хора ще бъдат диагностицирани и лекувани тук, без да се налага да пътуват в по-големи градове като София и Пловдив”, коментира кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

„Винаги съм искал да направя нещо за родния си град. Както знаете, от 1989 г. насам се връщам почти всяка година. Сърцето ми се свиваше, като виждах, че все повече младежи напускат района и отиват в по-големите градове или извън страната, че хората живеят все по-бедно, че са отчаяни, че в града не се прави почти нищо ново”, споделя Чападжиев, цитиран от „24 часа”.

Родопчанинът бяга от България още през комунизма.

Отказват да приемат журналистката Маргарита Ралчева в болница Журналистката Маргарита Ралчева сподели в своя фейсбук, че има симптомите на коронавирус, но отказ…Mar 23 2020vijti.com

Източник:bgnaw
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!