РЗИ не си поплюва! Първи актове за маска под носа след отпускането на мерките

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Още в първия ден от отхлабването на мерките здравните инспектори извадиха тефтерите и започнаха да пишат актове на нарушителите.

При извършения насочен здравен контрол на на 1 февруари 2021 г.  от Столична РЗИ по спазване на противоепидемичните мерки първите, погазили наредбите, вече са хванати и ги чакат солени глоби.

Лекар предрече: Ваксинирани или не, и тази Коледа няма да свалим маскитеИспанският имунолог д-р Маркос Лопес Ойос призна, че е много трудно да се предвиди колко дълго още щ…Jan 16 2021vijti.com

Днес инспекцията е извършила 75 бр. проверки по спазване на противоепидемичните мерки в спортни обекти, фитнес зали, големи търговски центрове – тип МОЛ, детски и учебни заведения, обекти за търговия и производство на храни (ресторанти, кафенета и др.) и др.

От тях 4 са в големи търговски центрове – тип МОЛ, 7 – спортни зали и фитнеси, 13 – детски и учебни заведения и 17 – обекти за търговия и производство на храни (ресторанти, кафенета и др.).

За констатирани нарушения на противоепидемичните мерки към отговорните лица са стартирани 3 бр. административно-наказателни процедури – връчени покани за съставяне на актове за установяване на административни нарушения. Същите са свързани с липсата или неправилното поставяне на лични предпазни средства (маски за лице) за еднократна или многократна употреба, покриващи носа и устата, от персонала в обекти за търговия и прозводство на хранителни продукти.

Съгласно Закона за здравето, който наруши или не изпълни въведени от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки, се наказва с глоба от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение – от 1000 до 2000 лв. Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв., а при повторно нарушение от 2000 до 5000 лв.

Честито! Пригответе си чекмедже за маски поне за още три години! Спомняте ли си мантрата, съпровождаща цялата кампания “пандемия“? Само ваксината ще ни спаси! Щом…Dec 17 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!