Радина Червенова официално пенсионерка, посвещава се на децата и внуците си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя става на 63 години и вече навършва необходимата възраст за пенсия. Радина подала документи и изчаквала да разбере какъв ще е размерът на пожизненото ѝ възнаграждение, като подозирала, че може да удари и тавана. Предвид факта, че е работила цели 35 години в националната телевизия и е получавала солидна заплата, със сигурност пенсията ѝ щяла да бъде предоволна.

Ето кой може да получи трета пенсияПенсионер, който получава втора пенсия и продължи да работи, ще му се разкрива нова партида в частни…Jan 18 2021vijti.com

Въпреки това тя не се е оставила да разчита единствено на нея. С мъжа ѝ Коко Каменаров, с когото се разделиха и събраха след негова извънбрачна авантюра в рамките на една година, основаха своя фирма за рекламна дейност, от която да имат собствени доходи. Освен това след напускането на телевизионните редици Червенова се отдала на другата си страст – писането. В момента тя подготвяла първата си авторска книга, за която получила вдъхновение насън и веднага започнала да твори над белия лист. Говорителката признава, че не ѝ липсва работата в БНТ, а по-скоро обстановката и колегите. Сега, когато ѝ се налагало да се връща в сградата на „Сан Стефанов“ 29, винаги ѝ избивали сълзи в очите. Радина не можа да изчака да се пенсионира и да почерпи екипа си за „довиждане“. Тя напусна преждевременно след смяната на ръководството, когато мъжът ѝ Коко бе заменен от новия началник – Емил Кошлуков. Истинската причина обаче не била негативното ѝ отношение към настоящия директор, а тежките здравословни проблеми, през които премина. Дълго време Радина криеше, че води битка с рака, но от година насам е напълно здрава и болестта е вече зад гърба ѝ.

„Това е зад гърба ми, благодаря на Господ! Сега всичко е наред. Не бях отчаяна. Приех го по-скоро като предизвикателство или урок, през който е трябвало да мина. Вярвам, че винаги има изход от всяка ситуация“, казва журналистката за срещата си с коварната диагноза. „Благодарна съм, че бях в телевизията в най-добрите ѝ години. Благодарна съм за всичко, което съм научила, тя ме е направила това, което съм. Благодарна съм и за приятелствата, които създадох там през годините. Истината е, че сега не чакаш „По света и у нас“, за да разбереш какво се е случило през деня. Носталгично признавам, че алтернативните източници на информация отнеха голяма част от силата ѝ. И аз самата вече почти не гледам телевизия освен новините“, казва легендата на БНТ, която най-после намерила време да се посвети на деца и внуци. Най-голямата ѝ дъщеря Деси е в Швейцария. Преди 5 години тя дари Червенова с внучка Оливия, с която говорителката се чувала всеки ден по няколко пъти.

„Анастасия е студентка в Софийския университет по английска филология. София е пътешественик, обикаля и опознава света, Валди работи в компания, той е IT инженер. Да сa живи и здрави – съвременни, самостоятелни млади хора“, споделя Радина за другите си три деца, цитирана от „Ретро“.

Година стаж за пенсия вече струва над 1500 леваСтажът за пенсия поскъпва от тази година. Според Кодекса за социално осигуряване (КСО) хората, на ко…Jan 11 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!