Радев с подарък лукс кола за ЧНГ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лъскав новогодишен подарък на стойност над 1 милион лева ще получат след броени дни президентът Румен Радев и съпругата му Десислава. На 3 февруари у нас се очаква да пристигне чисто новият им брониран мерцедес, който бе поръчан за тяхно ползване от НСО преди повече от година. Тъй като първокласната лимузина се изработва по поръчка, доставката отнема дълго време, но според официалния договор с фирмата вносител колата трябва да блести на паркинга на „Дондуков“ 2 най-късно до 3 февруари.

Стойността на автомобила, в който след броени дни ще се вози държавният глава, е 1 милион и 23 хиляди лева и отново е с емблемата на „Мерцедес“. Колата вече е готова и се произведе специално за родния държавен глава в Германия. Договорът за поръчката беше подписан между НСО и българските представители на немския автомобилен концерн „Силвър Стар“. Цената на колата е особено висока най-вече заради изискването да бъде бронирана. Засега НСО са превели само 30% от сумата като аванс, а останалите 70% ще бъдат доплатени едва когато автомобилът вече е у нас.

Новата лъскава лимузина на Радев и съпругата му е с най-високата възможна защита в съответствие със световните стандарти. Има няколко сертификата, които гарантират, че е защитена и издържа на куршуми и взривове. Радевият мерцедес е брониран по немска технология, която удържа на всякакви боеприпаси от различен калибър, както и на гранати.

Досега президентът също се возеше в брониран мерцедес, който бе закупен през 2016 г. и вече бил амортизиран за нуждите му. Личен автомобил на свое име държавният глава към момента няма, поне според данните в декларацията му пред КПКОНПИ. За сметка на това първата дама от няколко години насам е собственик на стара шкода втора ръка, купена за 7 хиляди лева. С нея Деси се сдоби още през 2019 г.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!