Работят за постоянно вкарване на добавките от 50 лева в пенсиите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Министърът на финансите съобщи важна новина за всички пенсионери в България. С уговорката, че не разбира от пенсии, финансовият министър Асен Василев заяви пред бизнесът и синдикатите, че НОИ разработва варианти за преизчисление на пенсиите, според който добавките от 50 лева да бъдат вкарани трайно в пенсиите.

Това предаде БНР.

Вече са известни новите пенсии и всеки може сам да си ги изчисли Вече всеки може да види точно каква пенсия ще получи, плюс новия индивидуален коефицент. Допълнена …Jun 25 2021vijti.com

Като министерство на финансите се борим за това да има предвидимост, а не този разход да се прави месец за месец, и всеки месец да търсим този разход отнякъде. Вече в приоритетите на НОИ, заедно с всички процеси, които са свързани с консултации и т.н., е да предложат варианти. Ние не сме предубедени към един или друг вариант“, каза министър Василев, цитиран от dunavmost.com.

Вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев заяви, че не е привърженик на това пенсиите да се преизчисляват спрямо осигурителният доход през 2018 г., защото нискодоходните пенсионери ще получат най-малко увеличение.

Нискодоходните, тези, които получават по-нисък размер на пенсиите, няма да получат 50 лева, а ще получат 10-15, или колкото се изчисли по формулата . По-високодоходните пенсии ще получат повече от 50 лева, което няма да бъде справедливо“.

В първата седмица на юли ще има по голяма яснота за актуализацията на тазгодишния бюджет, обяви служебният министър на финансите Асен Василев. Ще бъдат включени и мерки за подпомагане на бизнесът при трета Covid вълна през есента. Те ще се задействат при съответна заболеваемост при която ще се задействат цветни кодове.

Василев поясни:

„В зависимост от нивото на заболеваемост – дали сме в зелена зона, жълта зона, оранжева зона и т.н., да излезе заповед на здравния министър, която точно и ясно да казва какво означава това за бизнес, за училища, за всичко останало. Т.е. мерките да не се вземат от днес за утре, а да има една предвидимост до края на годината.

Ако влезем в оранжевата зона, това са мерките, които здравният министър казва със заповед, че трябва да бъдат предприети. Тези заповеди, мисля, че трябва да излязат в рамките на тази седмица.

Супер! Кабинетът намери 1,5 млрд. за скок на пенсиитеБраво на служебното правителство – кабинетът ще представи преди изборите актуализация на бюджета. В …Jun 26 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!