Пътят на парите: Илхан Кючюк купил палат в „Симеоново“ с рушвета от Северна Македония

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Илхан Кючюк си е купил просторна къща в скъпия столичен квартал „Симеоново“ с по-голямата част от получения рушвет от 1,5 милиона евро, твърдят източници на Lupa.bg. Според информаторите ни, сериозен процент от подкупа – над 500 000 еро, е бил занесен от него в Сараите на почетния председател Ахмед Доган, а останалите пари Кючюк е изразходвал за покупката на новата си къща и обзавеждането й.

Както сайта ни пръв разкри сензационно преди дни, евродепутата от ДПС е прибрал солидния подкуп, за да състави позитивен доклад за Северна Македония, който депозира в Брюксел. В документа Кючюк се е опитал да скрие истината, че съседите ни извършват системни нарушения на човешките права на българите, че те се дискриминират, а езикът на омразата се е превърнал в ежедневие. Както вече писахме, докладът за Северна Македония Кючюк опита да пробута посред нощите, което предизвика острата реакция на останалите ни евродепутати от всички парламентарни групи.

Илхан Кючюк с особено близкия си Валентин Тончев. Според различни публикации, двамата са любовници от години. За съжаление на Илхан, в новата си къща той не живее с мъжа на сърцето си Вальо, а със съпругата си Юзлем, която безропотно влиза в ролята на удобен параван за истинските му щения

Според запознати с аферата, парите от рушвета са били легализирани през фирмите на водача на листата на “Алианс за права и свободи” в Хасково Мюмюн Мюмюн. Мюмюн е знаков строителен бос, семейството му притежава няколко строителни фирми, които ударно работят в София, Хасково и Пловдив. Едно от дружеството му – “Грийн касъл“, строи и продава луксозни имоти в центъра на София и кварталите “Дървеница“ и “Малинова долина“.

Новата къща на Илхан Кючюк, купена с парите от рушвета на Северна Македония

По-голямата част от солидния рушвет от Северна Македония, Илхан Кючюк влага в топ имот на метри от Симеоновския лифт и столичния “Ринг мол” с впечатляваща квадратура, отделни спални и няколко бани. Това се случва през декември 2023 г. Тогава Кючюк и съпругата му Юлзем се сдобиват с жилище на три етажа в Симеоново с разгърната площ 329 квадрата, за което броят сумата от 1 314 000 лева.

Къщата е в комплекс “Ривър парк”, а достъпът на външни лица е строго забранен. За целта евродепутатът сключва нов банков кредит, но за далеч по-ниска сума – 500 000 лева. Остатъкът от сумата оправдава отново със „спестявания от заплати“, но този път вкарва и „дарения“. Предполага се, че именно в графа „дарения“ Кючюк е прикрил получения подкуп.

Мюмюн Мюмюн, през която строителна фирма Илхан Кючюк купува новата си къща. Мюмюн е канидат за депутат на АПС от Хасково на тези избори

Според източници, близки до депутата, в действителност останалата сума от близо 1 млн. лв. за закупуването на имота, е дошла точно от подкупа, който Кючюк е прибрал за Северна Македония. Още повече че къщата била закупена на шпакловка и замаска и се наложило строителни работници от турския етнос да я завършват до ключ. Довършването и обзавеждането струвало още около 350 000 лева на Илхан Кючюк.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!