Пътищар купил офис сграда за 21 млн. лв. с пари за магистралата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мастит собственик на пътно-строителни фирми, усвоил авансово милиони левове от „Автомагистрали“ и АПИ, си е купил знакова сграда в идеалния център на София за 21 милиона лева с парите за строителството на магистрала „Хемус“.

Шестетажното здание, което е паметник на културата, е купено като офис сграда за пътищаря, заедно със служебен автомобил „Мерцедес Мяйбах“ на стойност почти 1 млн. лв. Това разкриха пред Lupa.bg източници, запознати с воденото от служебния МВР шеф Бойко Рашков разследване за нередности при строителството на магистрала „Хемус“. Данните, както и името на собственика на компанията, позволила си това безобразие, се очакват да бъдат официално опоестени идната седмица.

Вчера МВР започна арести на пътни босове заради пътната афера, като до този момент задържаните са над 15 човека. Сред тях е управителят на благоевградското дружество „Грома холд“ Виктор Велев. Неговата компания е усвоила авансово над 84 милиона лева за строителството на магистралата.

Акцията на МВР и НАП започна преди седмица с разпити в държавното дружество „Автомагистрали“ и Агенция „Пътна инфраструктура“ и изземването на компютри и документация.

Действията на МВР продължават, като до края на седмицата се очакват още арести на пътно-строителни шефове. Според доклада на Сметната палата от лятото, държавното дружество е платило авансово 425 млн. лв. за участъците от „Хемус“ след Велико Търново, за които все още няма дори издадени строителни разрешения.

Слави: Ей така изглежда адът – джипът на магистралата, весела македонска песничка и щайга с ягоди в багажникаЕй така изглежда адът, драги зрители – отпред лампи, отзад лампи. Човекът, който казва, че ще дойде …Apr 28 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!