Лекарство за 1,61 лева спасява от смърт при COVID-19

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Добре известен за хипертониците у нас медикамент е сочен от медиците в първия епицентър на COVID-19 – Ухан за особено успешен при лечението на коронавируса. Става въпрос за баналния амлодипин бензилат, който в България се търгува между 1 и 2 лева опаковката.

Коронавирусът убива надеждите ни за лятоКоронавирусът може да оцелее дълго време на високи температури, сочат новите данни от експеримент на…Apr 15 2020vijti.com

Според изследването на уханските лекари, той може да помогне драстично при лечението на леки и среднотежки пациенти с коронавирусна инфекция, които страдат от хипертония, като се има предвид, че високото кръвно е сред топ основните заболявания, водещи до фатален край при развитие на COVID-19.

По същество амлодипинът е блокер на калциевите канали, като те разширяват артериите на мозъка и артериите в другите части от тялото и намаляват натоварването на сърцето. Това го улеснява да изпомпва кръв, поради което се нуждае от по-малко кислород. Чрез намаляване на нуждите на сърцето от кислород, блокерите на калциевите канали облекчават или предотвратяват стенокардията.

Според медиците обаче амлодипинът, както и лекарства като нифедипин и верапамил, които са широко ползвани у нас, могат значително да намалят риска от развитие на COVID-19, в сравнение с блокерите на АCE-2 рецепторите (АCE инхибитори), каквито са лекарства от типа на еналаприла.

Лекарите наблюдават особено добри резултати в терапията, когато блокерите на калциевите канали се прилагат заедно с хлорохин.

Книга, издадена през 1981 година предсказва абсолютно точно коронавируса, както и как ще протече и откъде идва-Снимка Наскоро беше публикувана статия за това как книга, наречена „Очите на мрака“, разказва за китайска…Apr 14 2020vijti.com

Източник:лупа

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!