Първите непалци пристигат в българска фабрика: Чакат ги с 500 евро заплата, храна и жилище

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За новите служители е осигурено настаняване, транспорт, храна и заплати от поне 500 евро

Русенска мебелна компания привлича работници от Непал и Бангладеш за справяне с недостига на кадри.

Мебелна компания очаква първите си 24 работници от Непал и Бангладеш да започнат работа на 1 август. Това съобщи Николай Иванов, съсобственик и управител на компанията заедно с брат си Анатолий, цитиран от БТА.

„Основният ни проблем е свързан с кадрите и той се задълбочава“, сподели Иванов, обяснявайки решението да се потърсят работници от чужбина. Въпреки че компанията участва в дуална програма с местния техникум по дървообработване и набира работници от съседните села, това не е достатъчно, за да се покрие кадровият дефицит.

За новите си служители той осигурява настаняване, транспорт и храна, като заплатите им ще бъдат поне 500 евро, а с включени допълнителни разходи ще достигнат средните нива за компанията.

Компанията е семейна и е основана през 1990 г., която произвежда корпусна мебел, като най-голям дял в производството заемат кухните. Половината от продукцията се реализира на българския пазар, а останалата част се изнася за различни страни в Европа.

Компанията отчита ръст на оборота си през последните години, като очаква той да достигне около 90 милиона лева за тази година.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!