Пълна излагация в „Стани богат“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Стани богат“ е може би най-щедрото откъм награден фонд предаване в родния телевизионен ефир. Често участниците там получават четирицифрени, а понякога и петцифрени суми. Излъченият тази вечер епизод обаче, като обща раздадена сума, разпределена между участниците, средно статистически бе една от най-ниските. Тримата души, които седнаха срещу водещия Михаил Билалов взеха общо 2500 лева.

външна реклама

Първият бе Найден Найденов, който стартира още в предишния епизод. Тогава той отговори на първите шест въпроса, а на последния от тях използва жокер „Помощ от публиката“. Днес той реши да се подсигури, заключвайки като втора сигурна сумата от 1500 лева, а седмият въпрос звучеше така: „От какво нещо от своята родина се нуждае литературният герой Граф Дракула, за да оцелява?“ Възможните отговори бяха „Растения“, „Пръст“, „Храна“ и „Вода“. Той поиска жокер „50:50“, като бяха елиминирани „Растения“ и „Вода“. Найденов посочи „Пръст“ и това беше верен отговор. Питането за 2000 лева бе: „С кое търговско наименование е известна сплавта от мед, цинк и никел?“, а опциите бяха „Алпака“, „Бронз“, „Инвар“ и „Стомана“. Без да ползва третия си жокер той посочи „Бронз“, но верният отговор се оказа „Алпака“ и той отпадна с 1500 лева в джоба.

След това на стола на богатството седна младият Мартин Петрушев, който работи като преводач, а освен това е завършил НАТФИЗ. Той отговори бързо на първите пет въпроса и взе първа сигурна сума от 500 лева. След това дойде въпросът: „Кой е единственият футболист, отбелязал гол на пет световни първенства след участието си на Мондиал 2022 в Катар?“ – Лука Модрич, Лионел Меси, Кристиано Роналдо или Роберт Левандовски. Мартин призна, че не е голям футболен фен, но в разсъжденията си показа някои сполучливи познания за въпросните четирима играчи относно възраст, постове и броят на световните първенства, в които държавите им са участвали.

Той си мислеше, че отговорът е Меси, но все пак реши да ползва още на шести въпрос жокер „Обади се на приятел“. Неговият човек го насочи към две имена – Лука Модрич и Лионел Меси. Участникът избра аржентинеца Меси, но бе разочарован от Михаил Билалов, тъй като правилният отговор е Кристиано Роналдо. Водещият м каза , че на този ранен етап от играта е можел да ползва „50:50“ или „Помощ от публиката“.

След това на стола на богатството седна бившата учителка по български език и литература Нели Бачева, която в момента е главен експерт в Областна администрация на София град. Тя също мина без проблеми през първите пет въпроса, а също както предходните двама участника ползва жокер на шести въпрос. Тя избра публиката да й помогне. Питането бе следното: „Човек с кое име празнува своя имен ден по време на т.нар. Мръсни дни?“ Тук опциите бяха „Петър, „Тодор“, „Антон“ и „Васил“. Хората в студиото я насочиха към Васил и това бе верният отговор.

Седмият въпрос бе следният: „Поради наситеността на клетките с митохондрии, наричани „електростанции“, кой от мускулите никога не се уморява?“. Възможните отговори бяха „Мозъкът“, „Сърцето“, „Бицепсът“ и „Езикът“. Участничката тръгна да се обажда на приятел, но Билалов я накара малко да помисли. „Остави ги митохондриите. Кой от мускулите никога не се уморява“, попита я той. „Предполагам, че сърцето не се уморява“, отговори бившата учителка. „Ние какво питаме“, продължи да й помага водещият, но тя реши да използва жокер „50:50“. Тук отпаднаха „Мозъкът“ и „Езикът“, тя маркира „Сърцето“ и продължи напред.

Нели заключи следващия въпрос като втора сигурна сума – 2000 лева. Той бе следният: „Закриването на коя дворцова длъжност, водеща началото си от Средновековието, обяви английската кралица консорт Камила?“ Опциите бяха „Лорд шамбелан“, „Придворен лекар“, „Придворна дама“ и „Личен секретар“. Бачева реши да ползва жокер „Обади се на приятел“. Помощ обаче не получи, тъй като приятелката й не да даде никакъв отговор. Билалов призова участничката да не се отчайва, каза й „С теб сме“, и дори се пошегува, че ако Камила се е отчайвала, е нямало да стане кралица консорт. Нели посочи „Лорд шамбелан“, но се оказа, че верният отговор е „Придворна дама“ и тя си тръгна с 500 лева.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!