Пълен обрат! Ето кой слага за Премиер ГЕРБ!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Представители на ГЕРБ дойдоха при президента Румен Радев, за да им бъде връчен първия мандат за съставяне на правителство. Лидерът на партията Бойко Борисов не присъства на срещата на „Дондуков“ 2, а там бяха Томислав Дончев и Десислава Атанасова, както и напълно изненадващо – проф. Николай Габровски. Именно той е предложен за премиер.

Той е изтъкнат медик, светило в неврохирургията.

Проф. Николай Габровски получи първия мандат от президента Румен Радев за съставяне на правителство. Номинацията не бе известна до последно, като се очакваше, че лидерът на партията Бойко Борисов ще взема папката.

„Силно се надявам допълнителното време за консултации да е спомогнало за търсене на политическа подкрепа“, каза държавният глава.

„За мен е въпрос на чест да положа всички усилия България да има редовно правителство. Да има кабинет, който е по-далеч от политическото говорене, от конфронтацията, а да е по-близо до експертното, до професионализма, за да може България по-лесно да мине през този труден момент исторически, в който се намира страната. В момента има много кризи“, каза неврохирургът проф. Габровски.

ГЕРБ предлагат 3 години затвор за отказ от дрегер за дрогаВсеки шофьор, който откаже проба за наркотици, извършва престъпление, което се наказва с присъда от …Oct 26 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!