Пубер заколва майка си и задушава братчето / СНИМКА

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Двойно убийство разтриса Кърджали

Натиква парчета плат в гърлото на 6-годишното дете, крие трупа на покрива

Джунейт Шефкет наръгва майка си 11 пъти в гърдите с кухненски нож, докато спи с малкия му брат в спалнята. Малко по-късно задушава детето, натиква парчета от пижамата му в гърлото. Двойното убийство става на 22 януари 2011 г. в центъра на Кърджали. Убиецът прави самопризнания и получава 7 г. и 4 месеца кауш. В момента е на свобода и учи за лекар.

Съпругата на майор Терзиев по Нова тв: Умишлено убийство еСъпругата на майор Валентин Терзиев – Димитрина Попова, разказа своята верия и предположения за случ…Jun 22 2021vijti.com

Преди трагедията Джунейт живее с майка си Невджин, баша си Тамер и брат си Енис. Добър ученик е, проявява засилен интерес към четенето на криминални романи и филми на ужасите. През последните години залага на футболни мачове и събира 10 бона. Планира да учи медицина и да инвестира спестяванията в образованието си. Родителите му го подкрепят, тъй като и те са медици. През 2010 г. той им дава парите, за да да купят апартамент в Кърджали, с условието, че ще му ги върнат.

Минава година и още не е видял и стотинка. Своя гняв младежът изразява пред приятели, като споделя, че се чувства недооценен и пренебрегнат у дома. Бил обиден на майка си, че не го поощрява за помощта му в домакинството и не е доволна от подготовката му по химия.

Денят, в който на 17-годишния Джунейт му писва, е 22 януари 2011 г. След поредното изказване на майка му той й казва, че отива на тавана да учи за изпит по химия. Невджин му казва, че няма да успее да се подготви и само ще се изложи. Момчето не реагира на поредната реплика, но тя отключва всички спомени, когато не е оценяван и поощряван.

Идва полунощ, Джунейт слиза от таванската стаичка и заварва майка си и братчето си заспали в спалнята. Отива до кухнята, взима 30-сантиметров нож, връща се и започва да ръга жестоко Невджин в гърдите. Жената крещи и се бори с ръце, но не успява да се спаси от яростта на сина си, умира след продължителни мъки от кръвозагуба.

В това време се събужда 6-годишният Енис, който няма представа какво се случва и отива да гледа телевизия. Джунейт съвсем изперква и решава да очисти и него. Кара го да легне по корем до майка си в спалнята, покрива главата му с чаршаф и я притиска към леглото. След това започва да къса парчета от пижамата на детето и да ги тъпче в гърлото му. След като Енис издъхва, го облича и завлича до покрива на блока. Вече скрил трупа, се връща да провери дали майка му е мъртва. Хваща тъп предмет и започва да я млати в главата и тялото и да я скубе озверял.

След като извършва двойното убийство, Джунейт измива ножа и го връща в кухнята. Събира дрехите си и парче плат, напоени с кръвта на майка му, в найлонова торбичка. После влиза в банята и си взема душ. Излиза от жилището с торбичката и я изхвърля в контейнер на километър от дома си.

Към 3 ч. касапинът се обажда по телефона на своя приятелка в София, с която разговаря час и половина. Убиецът казва на момичето, че си е научил темите по химия, шегува се и е в добро настроение. Изморен, ляга в детската стая и заспива. Баща му се връща от нощна смята и го събужда, но бързо излиза от апартамента, понеже в свободното си време се занимава с доставки.

Джунейт преговоря темите по химия, решава судоку, след което си прави чай и пуска телевизора. Към 10 часа се обажда в Центъра за спешна помощ, представя се и съобщава, че майка му е мъртва. Веднага след разговора на вратата се появява леля му, която трябва да гледа Енис, докато семейството пътува за урока по химия в Пловдив. Убиецът й казва, че с майка му се е случило нещо лошо, а брат му е изчезнал, след което започва да плаче. Обяснява, че е чел до 3 ч. в таванската стая и нищо не е чул.

Лелята влиза в стаята и обръща по гръб Невджин, чието тяло вече било изстинало. Минути по-късно пристига медицински екип, а след него са повикани и ченгетата.

Минават часове и криминалистите заедно с обучени кучета намират тялото на Енис на покрива на сградата. Джунейт е арестуван и прави пълни самопризнания за жестоките деяния.

Окръжният съд в Кърджали го осъжда на 7 г. и 4 месеца кауш по бързата процедура за двойното убийство на майка си Невджин и 6-годишното си братче Енис. Убиецът излезе на свобода през 2017 г. и оттогава следва медицина.

Отрича

Джунейт Шефкет се отрича от самопризнанията си след няколко разпита, но впоследствие разказва всичко до детайли пред магистратите. Непълнолетният убиец иска да бъде съден по съкратена процедура и Темида уважава желанието му.

Майката Невджин е наръгана 11 пъти

Убийство в София! Полицията отцепи центъраПореден екшън в София! Мъж умря в центъра на столицата, вероятно става дума за убийство. Инцидентът…Jun 26 2021vijti.com


Източник: Днес.БГ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!