Проф. Ива Христова-Омикрон бяга от тестовете, така че ето след кой ден го засичат със сигурност

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Омикрон“ не „бяга“ на тестовете. Решаващият момент е кога правим тестовете.

С първите симптоми е рано. До третия ден се получава фалшиво отрицателна реакция. Ще позитивира малко по-късно, а антигенните тестове позитивират по-късно и от PCR, защото хващат вируса в по-голямо количество“, заяви пред Нова тв директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова. И допълни, че с първия си подвариант Омикрон даваше отрицателен резултат за S ген, а вторият дава положителна реакция, за него няма скринингов метод.

Д-р Мясников предупреди: НЕ докосвайте това лекарство, ако пипнете Омикрон! Ето какво да пиете у дома: Д-р Александър Мясников е медик и телевизионен водещ, който се ползва с изключителна популярност в …Feb 3 2022vijti.com

„Омикрон“ добива все по-доминантно положение – 78%, паралелно с покачване на случаите. Това са данните с две седмици назад. Вероятно в момента е около 80, дори 90%. Случаите постепенно ще започнат да намаляват, ако спазваме мерките, може би още в края на февруари“, обясни тя.

По думите й от починалите над 90% са неваксинирани. „Намираме се в платото на пика на бурята. Пожарът гори с всички възможни сили, но с малки стъпки от края започва да затихва. Това е максимумът на пожара, не бива да се отпускаме“, призова проф. Христова.

Тя е категорична, че всеки по-заразен подвариант води до увеличение на заболеваемостта. „Пред седмица доказахме 7 случая на втория подвариант на Омикрон. Той е по-заразен от 10 до 30% според различни публикации. Има данни за по-лесно предаване“, коментира инфекционистът. Проф. Христова потвърди, че децата с наднормено тегло, хронични заболявания и диабет по-лесно се заразяват с вируса.

Според нея на 14-дневна база на 100 000 души заразените намаляват. „В сравнение с предния понеделник са по-малко със 100. Тази радост е много крехка. Болниците са препълнени, а от нас зависи колко бързо ще успеем да намалим броя на заболелите“, подчерта проф. Христова.

Симптоми, подсказващи, че сте изкарали Омикрон без да усетитеНапълно е възможно да сте изкарали Омиркон без да забележите, заяви американският вирусолог Майкъл О…Feb 3 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!