Протестиращи готвят изненада на Борисов преди конференцията

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В 27-ия ден на протести в София движението в града е блокирано на три ключови места – „Орлов мост“, кръстовището при ректората на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и това при площад „Независимост“. Блокиран е и бул. “Дондуков“ 2. Полицейското присъствие там е засилено.

ШОК: Шпионинът на Бойко Борисов отива в затвора за 8 годиниСтрого наказание за използване на нерегламентирано специално разузнавателно средство (СРС) предвижда…Aug 4 2020vijti.com

Минути преди 21 ч. Велислав Минеков от „Отровното трио“ съобщи на хората, събрали се пред Президентството, за блокирания път към ГКПП „Капитан Андреево“. Новината беше посрещната с бурни овации. Скулпторът съобщи още, че главният прокурор Иван Гешев е увеличил охраната си с още 13 души, което щяло да струва 1 милион лева на данъкоплатците. Това предизвика недоволството на събралите се хора пред Президентството. Те се заканиха да посрещнат Бойко Борисов на „Цариградско шосе“ за конференцията, на която ГЕРБ събира актива си.

По-рано днес стана ясно, че общо 5 души са обявили гладна стачка в палатковия лагер пред Министерски съвет.

Исканията са добре известни: Оставка на правителството и на главния прокурор, дистанционно и машинно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Спокойна е обстановката на „Орлов мост“ към 21 часа. Малка група от десетина протестиращи се отправи към сградата на БНТ с призиви за оставка на генералния директор на телевизията Емил Кошлуков и искане за достъп до националния ефир, за да изразят мнението и исканията си. Те снимат разговорите си с охраната на телевизията, която не ги допуска до сградата.

В палатковия лагер на „Орлов мост“ се прожектират филми. Звучат гайди и тъпани. Протестиращи са поставили и пощенска кутия, в която събират послания към депутатите и управляващите.

Снимки: Агнес Методиева

КОШМАР! Борисов на косъм от тежка катастрофа (ВИДЕО) Премиерът Бойко Борисов се размина на косъм от ужасна катастрофа, и то докато лично шофира а…Aug 3 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!