„Промяната“ реши на тайно заседание: Без компромиси! Гласувате с нас или избори

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тайно събиране на актива на „Продължаваме промяната“ е имало в понеделник вечерта. Участвали са депутати, членове на Изпълнителния съвет, начело с партийните лидери Асен Василев и Кирил Петков. Целта е била да се набележи програма по съставяне на ново правителство и евентуалната тактика за изборите, ако такова не получи подкрепа от 121 депутати.

Събирането не е било в парламента, а на друго място в столицата. Първи думата е взел премиерът в оставка Кирил Петков. Той е обяснил още веднъж, че в дните преди вота на недоверие е имал оферти за стабилно управление срещу жестове от почти всички опозиционни партии.

Кирил Петков разкри още подробности за раздора с Трифонов: Спор за проценти при обществените поръчки в МРРБКато неофициални поводи за напускането на ИТН могат да се считат огромните средства, които „ние не р…Jun 18 2022vijti.com

„Ако ги бях приел, да дам на един милиардите от пътищата, на друг спокойствие в МВР, сигурно щяхме да имам най-стабилното правителство в историята с над 200 депутати. Не влязох в политиката с тази цел, а за да променим нещо. Иначе щях да си гледам бизнеса отстрани или да съм със семейството на някой плаж в момента“, отсякъл Кирил Петков.

Той бил категоричен, че ще търси още 6 депутати на базата на индивидуални разговори с всеки, а няма да кани на масата цели групи извън вече заявените – „Демократична България“ и БСП. От „Промяната“ имат едно условие – никакво отстъпление от заявената политика на реформи. Всеки депутат, дори извън ИТН, ще е добре дошъл, ако споделя това виждане. Нека подкрепи вота за нов мандат на Петков, пък после вече гласува различните закони в парламента по своята съвест. Нито държим да е с „Промяната“, нито да напуска своята група“, сподели източникът на „Марица“, „Ако не – отива се на избори със същите идеи, социологията ни дава добри резултати“.

Това предложение на Петков, както и всякакви други са били гласувани на събирането. Интересното при „Промяната“ е, че пирамидата е обърната сравнение с другите партии. Обикновено депутатите привикват Петков и  Василев за обяснения.

Депутатите от управлението в оставка обаче не бяха кой знае какви оптимисти в кулоарите на парламента, че Петков ще успее да събере 121 депутати за нов кабинет. Те се изпаряват с втвърдяването на тона между „Промяната“ и „Има Такъв Народ“.

Свалиха правителството на Кирил ПетковТоку що депутатите гласуваха вота на недоверие. Правителството пада! „За мен беше чест да водя прави…Jun 22 2022vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!