Приключи разследването срещу крипто фараонката Ружа Игнатова в Швеция: Властите се произнесоха за издирваната от ФБР българка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ружа Игнатова, основателката на измамническата криптовалута „OneCoin“, е била оневинена в Швеция, където оглавяваната от нея финансова организация бе на мушката на местните власти.
Както е извество, в момента братът на Ружа, Константин Игнатов е в американски затвор, след като го погна ФБР. Младият баровец е с повдигнато обвинения от Американската прокуратура за създаване и ръководене на пирамидална схема за продажба на измамническа криптовалута по цял свят.
Една от страните, в които е действала фирмата, е Швеция, където обаче вече тя е чиста пред закона. Според официалното съобщение от пресслужбата на „OneCoin“, управата на шведската комисия по хазарта е информирала представителите на компанията, че няма повече процедури по подозрения срещу фирмата. Проверката на дейността й е докладвана на полицията от комисията по хазарта заради съмнения, че нарушава закона, още преди три години, пише ежедневник.
Арестуваха бившия мъж на Радост Драганова: Бил тартор на банда за изнудване и пране на париБившият мъж на Радост Драганова е сгащен с 35 кила злато, научи Lupa.bg от свои източници в МВР. 45-…Jul 23 2019vijti.com

„След като проучват подробно дейността на компанията, разследващите установяват, че действията на фирмата не противоречат на правните норми. В резултат на това разследванията срещу „OneCoin“ са прекратявани на два пъти – на 6 февруари 2017 и на 16 януари 2018 г.“, пише в съобщението на дружеството.
В него се уточнява още, че е последвала още една проверка и по нея разследването е прекратено през май 2019 г. В изложението на пресслужбата е отбелязано, че шведският закон за хазарта съответства на нормите на ЕС и затова решението на властите там би трябвало да е валидно за цяла Европа.
„Търсенето на справедливост обикновено е дълъг и неприятен процес, но накрая истината винаги надделява. Компанията е обнадеждена, че подобно нещо ще се случи и в Америка и това е въпрос на време“, пише в съобщението на фирмата.

Към този момент от Ружа Игнатова няма и следа, но брат й под ключ в затвора в Ню Йорк. Финансовият играч поиска от съда да го пусне под домашен арест. Той заяви, че е готов да внесе в брой 10 млн. долара, както и свои лични вещи, всичко на обща стойност 20 милиона, за да излезе от затвора. Освен това Игнатов предложи да му бъде поставена GPS-гривна за проследяване, както и да плаща за 24-часова въоръжена охрана пред жилището, в което ще бъде по домашен арест. Съдът отхвърли молбата на Игнатов.
Източник: ПИК
Софийският апелативен съд осъди водещата Радост Драганова, предстоят и други делаКипърският бизнесмен Харис Кунтурис спечели поредното дело срещу водещата Радост Драганова, научи Ho…Jul 27 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!