Преминаването от зимно към лятно часово време обърква разписанията на 29 влака в нощта срещу неделя

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя, ще наложи промени във времепътуването на общо 29 влака.
При преминаването от зимно към лятно часово време всички влакове, които се движат след 03:00 ч., ще генерират виртуално 60 минути закъснение в нощта между 30.03.2019 г. и 31.03.2019 г. Това съобщиха от БДЖ.
Смяната на часовото време тази година ще засегне 11 бързи влака, един международен влак, 9 пътнически влака, както и 8 крайградски влака. Тези композиции ще се движат с коригирани разписания, тъй като при разминаването с други влакове в еднопътни участъци, се предизвикват промени и в техните разписания от порядъка на 10-15 мин.
Кардиолози предричат бум на инфарктите на 3 април, пазете сеСмяната на стрелките разболява сърцето. Близо 3 дни след като сменим времето се отчита бум на инфарк…Mar 25 2019vijti.com

Поради тази причина няма да бъдат осъществени връзките на общо 8 влака, основно на пътуващите с нощните композиции, във възелни гари с влакове по други направления, които се движат в сутрешните часове в интервала между 05:00 ч.- 07:00 ч.
Влаковете, които ще се движат с коригирани разписания, пътуват по направленията основно на нощните влакове: София-Варна /през Горна Оряховица и Карлово/, Пловдив-Варна, София-Пловдив-Бургас, Повеляново-Добрич-Кардам, както и единични влакове Мездра-Видин, Самуил-Силистра, Самуил-Русе.
Подробна информация за разписанията на влаковете клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информационен телефон 0700 10 200.

Законопроектът за премахването на лятното и зимното часово време, за който толкова се говори напоследък, е вече одобрен.
Сега текстът на законопроекта ще бъде представен за обсъждане от министрите на транспорта на страните от ЕС. Освен това държавите членки на ЕС трябва да решат дали да останат на зимно или на лятно часово време. Страните, които предпочитат първия вариант, ще променят часовниците си за последен път в последната неделя на октомври 2021 г., а при летния – в последната неделя на март същата година.
През август миналата година Европейската комисия – най-висшият изпълнителен орган на ЕС – публикува предварителни данни от онлайн гласуването за смяната на часовете. От тях следва, че около 84% от европейците са за отмяна на лятното и зимното часово време.

Гласуването се е провело от 4 юли до 16 август, в него са участвали 4,6 милиона души.
Преместването на часовниците в страните членки на Европейския съюз беше предписано със специална директива на ЕС, съгласно която два пъти – през март и октомври – местим часовниковите стрелки от 2003 г. насам.
Източник: Блиц
Фирма рекетира жена, иска огромна сума за да „пази“ гроба на съпруга й от вандали СНИМКИ/ДОКУМЕНТИГробът на съпруга й е осквернен, искат 4700 лева, за да възстановят щетите и да го пазят Брутална и …Mar 27 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!