Премиерът Борисов за кончината на Ламбо: Сбогом! Беше голям мъж!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сбогом! Беше голям мъж! Това написа в профила си във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов по повод кончината на Стефан Данаилов. Премиерът публикува и песента на Ламбо „Без сълзи“. Припомняме, че легендата на българския театър и българското кино почина тази нощ на 76-годишна възраст.
От месец той беше в интензивното отделение на Военномедицинска академия, където беше поставен в медикаментозна кома и на командно дишане.
Почина Стефан ДанаиловПочина легендата на българското кино Стефан Данаилов. Данаилов беше поставен в медикаментозна кома в…Nov 27 2019vijti.com

По-рано – на 9 октомври, Ламбо постъпи на лечение във ВМА след усложнения от вирус. Разви дихателна недостатъчност, беше интубиран и се наложи да бъде поставен в медикаментозна кома и да се изтегли събраната вода в дробовете му.

Коварна болест погуби Мастера, но той остана мъжкар до края на земния си път

Актьорът Стефан Данаилов, който почина във ВМА имаше дихателна недостатъчност, която затрудняваше сърдечната и бъбречната дейност, отново има нужда от апаратно подпомагане на дишането му. В белия дроб на актьора имаше метастази и това се оказа фатално.

Негови близки потвърдиха за проблемите с белите дробове, макар те също да наричат страданието му “рак”. Това не беше нещо ново. Лекарите видяха проблема още при първото му приемане във ВМА.

При него беше строго забранено да се влиза, защото имунната му система е много отслабнала. Най-невинен за здрав човек вирус можеше да го убие. Самият Стефан, докато все още беше комуникативен, беше помолил посещенията при него да се ограничат.

Племенницата му Росица Обрешкова беше помолила помоли информацията за здравословното му състояние да се щади, доколкото е възможно, защото всяка спекулация се отразяваше на настроението му.

Стефан Данаилов имаше голяма метастаза от лимфома, от който страдаше от 2013 г. Лимфомът е много коварно онкологично заболяване, което се изразява с поява на туморна маса в лимфните възли. При актьора преди 6 години засегнатият лимфен възел се появи в областта на корема, а после имаше много голямо образувание в лимфен възел в областта на белия дроб, което също затрудняваше дишането.

Стандартното лечение на лимфом включва пълно унищожаване на имунната система на болния с цитостатици и след това рестартирането ѝ чрез растежен хормон или присаждане на гръбначномозъчни клетки.

Христо Мутафчиев: Стефан Данаилов е емблема за театралното изкуство и за съжаление, тази емблема вече я няма

За мен Стефан Данаилов беше една неделима част от поколението в българското театрално изкуство, което е еталон и ще остане еталон за цялото театрално изкуство в България. Това заяви пред агенция ПИК председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

„Стефан Данаилов е емблема за театралното изкуство и за съжаление, тази емблема вече я няма“, сподели още Мутафчиев.

Припомняме, че легендата на българския театър и българското кино Стефан Данаилов почина тази нощ на 76-годишна възраст.

От месец той беше в интензивното отделение на Военномедицинска академия, където беше поставен в медикаментозна кома и на командно дишане.

По-рано – на 9 октомври, Ламбо постъпи на лечение във ВМА след усложнения от вирус. Разви дихателна недостатъчност, беше интубиран и се наложи да бъде поставен в медикаментозна кома и да се изтегли събраната вода в дробовете му.

Източник: pik
Мутафова и Лолова: Ламбо, не си отивай, момчеДоайените на българския театър – Стоянка Мутафова и Татяна Лолова се молят техния по-млад колега Сте…Oct 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!