Президентът Румен Радев седна в пилотското кресло на най-големия пътнически самолет в света

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Президентът Румен Радев седна в пилотското кресло на най-големия пътнически самолет в света – Еърбъз A-380. Това се е случило по време на полета на държавния глава към Ню Йорк, където Радев взе участие в сесията на Общото събрание на ООН. На снимката, разпространена в социалната мрежа, Радев изглежда видимо доволен от преживяването, пише 19min.bg.
Емблематичният фотос бе пуснат от самия пилот – българинът Марио Бакалов, а желанието на президента да разгледа пилотската кабина не е никаква изненада, предвид страстта му към летателните машини и опита му като боен пилот, предаде Епицентър.
Щерката на Румен Радев проговори за личния си живот: Влюбена съм, щастлива съмДъщерята на президента Румен Радев Дарина за първи път говори открито за личния си живот, видя HotAr…Sep 26 2019vijti.com

Най-големият пътнически самолет, пилотиран от българина Марио Бакалов, кацна за първи път у нас по случай празника на авиацията – 16 октомври, преди три години.
Самолетът прелетя източно от столицата, където беше „прихванат“ от български изтребители под командването на НАТО.
Еърбъс А380 е на въоръжение в германската авиокомпания Луфтханза. Кабината на самолета притежава огромна по рода си площ – 478 кв. м., която в зависимост от конфигурацията побира 509 пътници в чeтиpи ĸлacи. Размахът на крилата дocтигa 79.8 мeтpa, а средната скорост е 907 ĸилoмeтpa в чac.

Най-голямата пътническа машина е сглoбeна от над 4 милиoнa чacти, произведени в 30 страни из целия свят. Към момента германският превозвач разполага с 14 самолета от този клас, които изпълняват курсове по маршрути до Делхи, Шанхай, Хюстън, Маями, Сан Франциско, Лос Анджелис, Хонг Конг и Сингапур.
Припомняме, че в генералното ни консулство държавният глава Румен Радев отбеляза Деня на Независимостта на България с представители на нашата общност в САЩ и ги поздрави с празника.
Все повече са българите зад граница и ние трябва да правим всичко възможно вие да бъдете не само духовно част от родината, но и да сте активни участници в обществено-политическите процеси в България.

Това заяви президентът Румен Радев на среща в Ню Йорк с наши сънародници, които живеят и работят в САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Президентът припомни и друг съдбовен момент от историята ни – Съединението на страната ни, „подпечатано“ по бойните полета на Драгоман и Сливница с кръвта на масово завърналите се от чужбина българи. „Затова, когато българите зад граница ми зададат въпроса „Кога ще се оправи България, за да се върнем?“, ще им кажа: Заповядайте – борете се за България, тя е ваша родина“, отбеляза Румен Радев. По думите на президента, сънародниците ни зад граница трябва да имат право и възможност да участват в българската политика, което ще е стимул и да се върнат в родината си.

Държавният глава призова за подкрепа за предложената от него законова промяна, даваща възможност на българи по рождение, придобили двойно гражданство в държави от ЕС и в развити демокрации като САЩ, Канада, Швейцария – да могат да се кандидатират за народни представители, президент и вицепрезидент – така, както е в болшинството от развитите страни. Изключително полезни за страната ни могат бъдат сънародниците ни зад граница с високо образование, престижни професии и опит, придобити в страни с много добре развити социални, политически и икономически системи, посочи президентът.
Източник: Petel
Навръх националния празник Румен Радев води делегация в Ню ЙоркОт днес до 26 септември президентът Румен Радев е на работно посещение в Ню Йорк, САЩ. Това съобщиха…Sep 22 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!