Президентът Радев с извънредно изявление

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Преди 30 г. България първа в света призна днешна Северна Македония като независима държава. България никога не е отричала правото на гражданите да се самоопределят на база собствено самосъзнание.

Ние държим на пълното равноправие на своите граждани с тези на РСМ. Десетилетната политика на дискриминация на македонските българи, които са граждани на ЕС, ескалират в публични атаки“, заяви след КСНС президентът Румен Радев.

Гешев вече хвали президента обединител Радев и премиера Кирил ПетковГлавният прокурор Иван Гешев се опитва да зарови томахавката и да се помири с правителството и прези…Dec 15 2021vijti.com

Той подчерта, че са необходими действия, които да повишат доверието  във всички области от взаимен интерес. Начертани са конкретни точки, които правителството да следва.

„Министерският съвет трябва да изпълнява националната позиция на България като спазва изискванията от Договора от 2017 г. и Декларацията на 44-ото НС. Даването на съгласие за започване на преговори да не се обвързва със срокове, а с постигане на реални резултати, включително по отношение правата на македонските българи“, подчерта Радев.

2 милиарда за главите на Радев, Петков и Василев. Кой и защо ги дава?Дестабилизация на новото управление, разнобой в коалицията, налагане на опорката, че президентът ком…Dec 15 2021vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!