Преброителите тръгват по домовете от днес: Какво става, ако не сме си вкъщи?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От днес преброители тръгват по домовете, независимо че срокът за електронното преброяване беше удължен до 30 септември. Задачата им е да опишат жилищни сгради и да преброят домакинствата, които не са го направили онлайн, нито пък имат възможност да го направят чрез интернет.

Тези, които са се преброили електронно, ще трябва да им предоставят електронните кодове за преброяване. Преброителят все пак може да си остави телефона, за да му съобщят гражданите дали са извършили това действие.

Ако хората не са си в къщи, когато мине преброител, той ще остави флайер с телефона си на дръжката на вратата, за да може хората да се свържат с него.

Тошко Йорданов: Имам усещане, че в сегашното служебно правителство има хора на ДПС  Зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира разговорите с Кирил Петков, Асе…Jul 16 2021vijti.com

Броят на набраните преброителите в Пловдив остава над 70%. За Пловдивска област пък процентът е 86%. Според ТСБ-Юг кандидати ще бъдат достатъчни, тъй като броят им е изчислен при 50% онлайн преброени хора.

Припомняме, че физическото преброяване ще бъде извършвано при строго спазване на противоепидемичните мерки, наложени от МЗ. Няма да има промяна в динамиката му предвид новите рестрикции, които влизат в сила деня, в който стартира Преброяване 2021.

Ние имаме указания от Министерството на здравеопазването за провеждане на преброяването с преброители. Всички преброители и контрольори са запознати с тях и ще ги спазват. Разполагат с маски и дезинфектанти. Но по-важно за нашето здраве е, че можем да се преброим онлайн. Така е по-бързо, лесно и безопасно, и може да стане по всяко време на денонощието. Ще имаме и телефон, на който хората могат да се обаждат от 9 сутринта до 21 ч. вечерта – 02/9078 430. Могат да задават и въпроси онлайн, на които също ще им бъде отговорено“, напомня директорът на Териториално статистическо бюро „Юг“ Кристина Захариева.

Борисов обърна плочата: Ще влезем в зала и ще гласуваме против правителство на ИТН (ВИДЕО)Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Губеш. Той излъчва на живо във Фейсбук. Припом…Aug 4 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!