Правителството с 220 милиона лева подарък за пристанището на Доган

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

220 млн. лева е заложило правителството за разширяване и модернизиране на пристанищната инфраструктура в района на Варна през следващите 3 години, пише в. „Сега“.
Парите са от проекта на държавен бюджет за 2020 г., одобрен от кабинета.

Ердоган заплаши ЕС: Отварям вратите и пускам 3,6 млн. мигранти към вас и ще стане страшноДържавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди Европейския съюз, че ще позволи на милион…Oct 10 2019vijti.com

В същата посока са и плановете на дружеството, чийто собственик е почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който купи ТЕЦ „Варна“ и пристанището на централата. Макар за удълбочаването на пристанището да се говори отдавна, държавни пари се предвиждат за това чак когато то премина в частни ръце, пише „Сега“.

Средствата ще бъдат разпределени в рамките на 3 години, като през 2020 г. са заложени субсидии от 111 млн.лв, за 2021 г. – 131 млн. и за 2022 г. – оставащите 11 млн. лв.

„Допълнителните средства за 2020-2021 г. в размер на 220 млн. лв. са за развитие на пристанищната инфраструктура в района на град Варна във връзка със съвременната тенденция за увеличаване големината на корабите, която поставя определени изисквания относно дълбочината на подходите към пристанищните терминали. Тези инвестиционни решения ще позволят бързото изграждане на контейнерен терминал, два терминала за зърно, един за течни товари (сярна киселина) и терминал за петролни продукти“, цитира „Сега“ мотивите на правителството.

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган се оказа собственик на ТЕЦ „Варна“ и на прилежащото към него пристанище. Наскоро от порта обявиха, че ще го развиват за обработката на зърно и контейнерни товари.

Неработещият ТЕЦ на политика пък редовно е захранван с пари от държавата за т. нар. „Студен резерв“. За придобивката на Доган отиват по 27 милиона лева на година по това перо. Източник: ОФНЮЗ

Снахата на Ахмед Доган с бляскаво парти за РД, Сокола не я уважиСнахата на Ахмед Доган – Памела, отпразнува 24-я си рожден ден с бляскаво парти, видя HotArena. За с…Oct 4 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!