Почина внучката на Златю Бояджиев

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

С много болка съобщаваме, че на 02.11.2020 г. внезапно ни напусна Цена Бояджиева.

Това съобщиха на сайта си от Софийската филхармония. Ето какво още споделят те:

„Най-цветният човек в екипа на Софийската филхармония, тя се грижеше за галерия „България“ с усърдие и всеотдайност. Нейната доброта и оптимизъм ни караха да се усмихваме и в най-трудните моменти. Никога няма да я забравим! Почивай в мир! Поклонението ще се състои на 06 ноември 2020 г. от 14:30 часа в храм „Света София” – гр. София.„.

Гала: Като премазана от валяк съм с коронавирусаКато изпия една шепа лекарства, живвам. Главоболието обаче не минава Тя е една от най-харизматични…Nov 2 2020vijti.com

В една от последните си публични изяви Цена Бояджиева представи второто, преработено издание на книгата “Виденията на Златю Бояджиев” от Димитър Пампулов. Първото е отпреди осем години и е написано по повод 110-годишнината от рождението на художника.

Цена Бояджиева е трето поколение от пловдивската арт фамилия Бояджиеви. Неин дядо е прочутият български художник Златю Бояджиев, а баща й е Георги Бояджиев-Бояджана – един от петимата големи от групата на пловдивските художници, заедно с Георги Божилов-Слона, Димитър Киров – Ди Киро, Енчо Пиронков, Йоан Левиев и Христо Стефанов.

Цена Бояджиева бе създател, галерист и куратор на едно от най-посещаваните арт пространства в София – столичната галерия „България“, разположена в едноименния концертен комплекс – дом на музикалните състави на Софийската филхармония.

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!