Потопи отнесоха зарзавата на Нешка Робева

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Поройните дъждове в Западна България са наводнили и село Трудовец, където Нешка Робева се премести да живее преди няколко години. Легендарната треньорка се разминала с малко щети в сравнение със съседите си. Къщата ѝ не пострадала, но дворът бил напълно опустошен от потопа. Всяка пролет Робева сее зеленчуци, гледа много овощни дървета и цветя. Придошлата вода отнесла зарзавата и градината ѝ потънала в кал.

За първа година Нешка нямало да има собствена реколта. След бедствието единствено оцелели насажденията в парника ѝ, който с помощта на нейна приятелка успяха да изградят преди няколко месеца. При съседите ѝ обаче ситуацията била по-тежка и водата влязла в домовете им.

Улиците се превърнали в реки, а дворовете – в блата. Подобно бедствие легендата на българската художествена гимнастика не помни да е имало повече от десетилетие. За последно Трудовец бе под вода през 2007 г., когато над 70 къщи в близкото до Ботевград село бяха наводнени, а щетите тогава възлизаха на 5 милиона лева.

Преди пандемията Нешка Робева ходеше във вилата си само през лятото или за уикендите. В карантината обаче се заселила там заедно с внучката и племенниците си, а когато всичко се върнало постарому, решила изобщо повече да не се завръща в София освен по работа. От ранна пролет до късна есен тя затваря буркани с провизии, голяма част от които раздава като помощ на затруднени финансово хора из селото.

Всички там я уважават и ценят и винаги са насреща да ѝ помогнат с работата. Това лято обаче щяло да бъде тежко за жителите на Трудовец, които няма да изкарат продукция от дворовете си.

Сред основните причини Робева да предпочете живота на село и да се премести за постоянно в наследствената си вила, завещана от нейната майка, е и да пести от сметки. Там тя се отоплява с камина и макар цяла зима да не е пускала парно в софийския си апартамент, станала жертва на „Топлофикация“. Само преди месец треньорката се ожали, че ѝ се наложило да плати близо 500 лева, които ѝ били начислени заради общите части на сградата, в която се намира жилището ѝ.


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!