Пореден случай на лекарска безхаберност: Мъж влезе на крака в болница, но излезе в количка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сигнал за потресаваща безхаберност от страна на медицински лица в Русе.
Погрешна диагноза, поредица от лекарски грешки в лечението или липса на професионализъм – оставяме на вас да прецените.
Представяме ви един сигнал за преживян кошмар в УМБАЛ „Медика Русе“, подаден в платформата на Helpbook.info.
„Здравейте,
възможно е да бъда банален, но ще ви разкажа за преживения кошмар в една Русенска Болница УМБАЛ Медика Русе.
От една година живея в град Русе като се преместих от София с надеждата за по спокоен живот. Разбира се на по-късен етап се сблъсках с работата на Русенските лекари. Първоначално при неврохирург, който веднага като прегледа резултат от скенер реши, че имам дискова херния. Е напълни ме с лекарства, но проблема който имах продължаваше.
Михаел Шумахер е напуснал парижката болница: Проработи ли терапията за регенериране на мозъкаМихаел Шумахер е напуснал парижката болница. Там му беше приложена революционна терапия от световнои…Sep 13 2019vijti.com

Посетих някъде през пролетта и д-р Драганов който е лекар в УМБАЛ Медика, но и в друга частна клиника в близост до Младежкия парк. След кратък разговор ме препрати при хирург в УМБАЛ Медика и при прегледа диагностицира ингвинална херния-ляво. Разбира се съгласих се на операция, като при разговора ми бе заявено, че платното което ще се постави е в размер на 200 лв и не се плаща от НЗОК. Съгласих се и на 15.05.2018 г бях приет за лечение и около обяд вече бе пристъпено към оперативно лечение.
Два дни по-късно бях изписан като според кл. пътека 175 болничния престой е 7 дни и придвижването бе затруднено с инвалидна количка. Значи постъпваш с два крака и те изписват с количка и трудно подвижен.
Според хирурга Д-р Йоцов няма проблем по повърхността на раната, а под нея вероятно се случваше нещо страшно. Единият ден блокиране на левият крак от болка който води до спиране на дишането, а следващият някакъв мишмаш в областта на операцията. Разбира се хирурга от УМБАЛ Медика – Русе сподели, че няма проблем и ме препрати при професор ортопед за да провери лявата става.

Последва снимка и скенер на ставата. Няколко дни и виртуална Колоноскопия, ЯМР на малък таз с оглед отхвърляне и определяне на диагноза – всичко това със собствени средства.
При представяне на резултатите всички лекари , извършвали изследванията вдигаха рамене а проблемите продължаваха като постепенно намаляваше социалният статус и работоспособност. Поисках разбира се и т.нар История на заболяването, като лечебното заведение ми бе отказано, но сезирах РЗОК и Изпълнителна агенция Медицински одит за нарушение на права по Закона за здравето.
В началото вече на месец ноември потърсих помощ от софийски лекари специалисти в областта на т. нар. хернии и на 29.11.2018 г. приет в Софийско лечебно заведение. Всичко премина гладко и на първият ден след оперативната интервенция бях на крака, а не в количка и изписан според кл. пътека на 6 ден.
Прибрах се спокойно в Русе и една седмица след това отидох да си взема епикризата и изпаднах в ужас. Първо според цена на хирургично платно с цена 200 лв няма, второ установи се след разреза, че то е малко и е попаднало на място където са нарушени функции на отделителна система.“
Източник: dunavmost
Стефан Данаилов в болницата: Добре съм, просто съм като ранен партизанинСтефан Данаилов показва висок дух, предстои му операция на тазобедрената става Стефан Данаилов е в с…Aug 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!