Помните ли я? След 20 години: Изпълнителката на култовия хит „Зелено“ се завръща на сцената

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Легендарната попфолк певица Ина, прочула се с култовия хит “Зелено”, се завръща на музикалната сцена след дълго отсъствие. Антонина Андонова, както е истинското име на изпълнителката, направи своя дебют през далечната 1998-а, като през следващата година пусна големия си хит “Зелено”, дал заглавие и на втория й албум.

Успешната си кариера попфолк звездата развиваше под шапката на “Ара Аудио-видео” и “Диапазон рекърдс” до 2004-а, в следващите години тя се оттегли от светлините на прожекторите, за да се посвети на семейството си и започна работи като учителка в детска градина в София.

Въпреки това, любовта към музиката никога не я е напускала и продължава да участва в ретро партита и специални събития. След дългогодишна пауза, Ина е готова да се завърне на сцената с нови проекти и песни. Споделя, че завръщането й е вдъхновено от желанието да предаде на новото поколение магията на попфолка и да покаже, че музиката е вечна.

Легендарната изпълнителка е готова за нови хитове и концертни срещи с публиката, като не крие, че амбицията й е да се съживят спомените от златните години на попфолка.

Ина е родена на 28 юли 1976 г. в Ямбол. Учи в музикална паралелка с народно пеене в Кюстендил. Завършва специалност „Поп и джаз пеене“ в Нов български университет и „Музикална педагогика“ – магистър в Софийския университет „Климент Охридски“.

Занимава се активно с музика от 1991 г., а от 1995 г. са изявите й като самостоятелен изпълнител. Работи с рок група „Стейн“. През 1996 г. участва на конкурса „Златният Орфей“ в секцията за млади изпълнители.

През 1999 г. излизат хитовата песен и едноименният албум „Зелено“, с която бива запомнена. През март 2003 г. става първата попфолк певица, която се снима за българското издание на „Плейбой“. На следващата година се оттегля от сцената.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!