Политолог: Румен Радев се отказа от поста президент

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Премиерът Бойко Борисов повиши нивото. Всички говорят за съдебна власт, но истината е, че големите проблеми идват от не добрата работа между съдебна и изпълнителна власт. Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов в предаването „Неделята“ по Нова телевизия.

Тайната сватба на Радев и Деси (СНИМКИ)Специална дата за Румен Радев и съпругата му Десислава е 12 август. На същия ден преди четири години…Aug 17 2020vijti.com

Той подчерта, че трябва да има усилване на законодателната власт. Според него риск е, че едно Велико Народно събрание може да реши всичко и дори да обяви България в монархия.

„За мен риска е в това, че трябва да се върви към нова Конституция, но в условията на политически консенсус. Този огромен брой общини, които имаме са силно зависими от министерството на финансите, това според мен е по-важен въпрос от мандата на главния прокурор. България има нужда да бъде отпушена“, категоричен бе доц. Гълъбов.

Според социолога Първан Симеонов премиерът Бойко Борисов със своето заявление иска да говори с народа, а не с протестиращите.

„Да сте чули някой да иска оставката на Иван Гешев, не, хората се отказаха, защото главния прокурор излезе и каза ясно, че оставка няма да подава. Докато Борисов през три дни се чуди дали да подава оставка или не“, заяви от своя страна той.

„Става дума за две различни неща. Не знам какво пише г-н Радев, не го наричам президент, защото той се отказа от този пост. Той се опита да заблуди хората, че повече от половината народни представители и президентът могат да предизвикат Велико Народно събрание, което не е вярно. Президента няма право да инициира каквито и да е избори. Тук анонса е за изцяло нова Конституция, а той говори само за някакви промени, които никой не е видял“, допълни доц. Гълъбов по повод речта на Румен Радев.

Той допълни, че протеста не само придобива политически характер, но има и групи за натиск, което не е граждански протест и зависи докъде е готов да стигне Радев.

„Петъчното му изявление е неприемливо, той даде пет пъти отговора „не“ на въпроси, който никой не му е поставял, защото нищо не зависи от него. Очевидно той е готов да продължи да се съпротивлява и според мен основния му проблем е главния прокурор. Той не пое отговорност за хората на улицата, което е много неприемливо“, допълни доц. Гълъбов.

Борисов: Държавата е пред катастрофа. Христо Иванов е цар на задкулисието. Иска да даде еднолична власт на РадевИскаме такова управление, което да се ползва с доверие от огромна част от обществото. Още днес ще се…Aug 17 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!