Покойният Станимир Лешев „свали“ самолета на Васил Божков

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Точно четири месеца преди колегите в авиацията да съобщят за кончината на шефа си в ГА „Гражданска въздухоплавателна авиация“ Станимир Лешевq той издаде заповед за „свалянето“ на луксозния самолет на олигарха Васил Божков и отнемането на лиценза на авиокомпанията му „АВБ – 2012“ АД на територията на целия Европейски съюз, показва проверка на Lupa.bg. 

Жана Бергендорф към Божков: Дай си ми парите!Жана Бергендорф, тъне в нищета след като така и не получи цялата сума от „спечелените“ 250 000 лв. о…Aug 20 2020vijti.com

Kакто вече ви информирахме, Лешев е издъхнал внезапно в Деня на София на едва 37-годишна възраст. От Министерството на транспорта не оповестиха причината за смъртта му, но по неофициална информация той е загинал при нелеп пътен инцидент с мотор. За данните, че катастрофа е отнела живота на висшия държавен чиновник и бивш агент на ДАНС, Lupa.bg обаче не успя да намери потвърждение от бюлетините на МВР.

Говори се, че Лешев е издал заповедта за приземяването на „Бомбардиър“-а на Божков след поредна акция на прокуратурата в офисите на милиардера-беглец. Всъщност с писмото до ЕК, с което се отнема възможността превозвачът на Божков да оперира в европейското въздушно пространство, се посочва, че не са били представени в срок необходимите документи за продължаването му. Дали обаче ликвидирането на лиценза за самолета има общо със смъртта на шефа на гражданската авиация, не се наемаме да гадаем.

През 2018 г. пък стана ясно, че Лешев като началник на агенцията размотава отписването и отнемането на лиценза за 5 машини, собственост на литовска компания за обучение на млади пилоти. Оказа се, че адвокат-измамник и добър познайник на МВР – Лука Бельов, ги е приватизирал напълно незаконно, а делата се точат отпреди 2 години, но по наша информация и до днес нямат развитие, въпреки намесата на европейски институции по казуса.

Иначе Станимир Лешев, твърдят нашите източници, бил много амбициран по линия на дългоочакваната въздушна бърза помощ и активно работел за каузата. Освен това лично привлякъл Българския Спайдърмен Иван Христов за създаването на иновационни решения за спасителни акции в планините.

Божков: Имам записи и снимки и свидетели за 70 милиона дадени на Бойко БорисовБиволъ получи Сигнал от името на Васил Божков до редица отговорни институции в държавата, на първо м…Jul 29 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!