ПОЗОР, ОТВРАТ: Присадили черен дроб от психоболен на Веселин Даков?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Психично болен мъж е станал донор на черен дроб на бившия главен секретар на Министерския съвет Веселин Даков, разкриха източници на Lupa.bg. По наша информация донорската ситуация, която стигна до световните медии заради пререждането на Даков в дългия списък чакащи за нов орган, е възникнала в шуменското село Царев брод, където се намира Държавната психиатрична болница. 

Почина 20-годишен донор на органи за трансплантации в Правителствената болницаБългария още не може да повярва на разкритията за незаконни трансплантации в правителствена болница …Jun 9 2021vijti.com

До момента данни кой е позвънил на Изпълнителната агенция за медицински надзор, за да изтегли Даков пред крайно нуждаещите се пациенти, включително първия в листа – с 54 точки и много тежко състояние, няма.

Миналата седмица здравният министър д-р Стойчо Кацаров разкри незаконната схема – и за присаждане на органи „на свои хора“, и за трафик на органи в бившата Правителствена болница. Проверките продължават, а новото ръководство на клиниката не е вписано заради отказ на съда да го стори без конкурс. В същото време обаче все повече близки на пациенти – и трансплантирани, и недочакали медицинските интервенции, задават въпроса защо е била закрита Агенцията по трансплантации.

Източниците ни разкриват, че донорската ситуация в Шуменско се е създала не в многопрофилната болница, а в близост, което ги навеждало на мисълта, че това е станало в остро критикуваната от Брюксел психиатрична болница.

Директорът на болницата в Нови Искър „Св. Иван Рилски“ д-р Цветеслава Гълъбова потвърди пред медията ни, че няма законова пречка или основание пациент, изпаднал в мозъчна смърт, настанен в психиатрична клиника, да стане донор на здрав орган.

В края на миналата година институцията в Царев брод попадна в брутален доклад на Съвета на Европа са констатирани случаи на физическо насилие на пациенти, включително с вериги и колани за връзване на пациентите. Тогава министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов нареди проверка в болницата. До резултати от нея обаче не се стигна.

Шефката на лечебното заведение д-р Нели Николова не отговори на позвъняванията на екипа ни, за да потвърди дали именно в нейната болница се е създала донорската ситуация за оперирането на Даков.

Родители потресени! След аутопсия изчезнаха органи в тялото на детето им / СНИМКИРафаел е само на четири години, когато умира в клиника в Берлин. Родителите на момчето обвиняват лек…May 3 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!