Под отломките в Турция: Родители дават живота си, за да спасят 10-годишното си дете (СНИМКИ)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Спасиха живота на 10-годишната Ейлюл Иклим Бали, била под останките към 30 часа  в Адияман от Гюмюшхане. Междувременно се разбра, че родители й са загинали под бетонния блок. Момиченцето, което е прегледано и изписано, е предадено на неин близък. Оказа се, че загиналите родители са се скрили върху дъщеря си, за да я защитят, а те са били заровени под бетонния блок и са умрели.

Заместник-кметът Мустафа Демир, който беше част от екипа, който спаси малкото момиченце е мислел, че е ”някаква възглавница или килим”, а се оказа, че е майка й.

Пожарникарите от община Гюмюшхане отидоха в региона, за да подкрепят усилията за търсене и спасяване след земетресенията в Кахраманмараш. Според новините в DHA, екипите са спасили Ейлюл Клима Бали (10) жива 30 часа след развалините на 5-етажната сграда в квартал Малазгирт 1071 Сокак на Адияман и са стигнали до безжизнените тела на нейните родители.

Жесток удар по Еркан Петеккая! Загуби близките си в унищожителното земетресение в Турция – съболезнования! Земетресенията в Турция оставиха без шанс за спасение хиляди хора, чиито тела продължават да се тър…Feb 23 2023vijti.com

”Започнахме работата така, че да не навредим на лицето на Ейлюл. Отворихме първото парче от останките и видяхме лицето на детето. Имахме емоционален момент като отбор, когато видяхме блясъка на очите му. Мислехме, че е възглавница или килим на Ейлюл, оказа се, че е майка й. Майка й ляга върху Ейлюл при земетресението и се опитва да я спаси, а бащата се превърна в щит за тях. Казахме на Ейлюл, че ще покрием лицето й, като казахме, че не трябва да се наранява, за да не разбере, че родителите й са починали.”

Шефът на пожарната Мухамет Айдън, от друга страна, заяви, че е бил много трогнат от книгата, която е намерил сред останките и каза: „Намерих книгата, докато я изваждах под развалините. Книгата се казва „Идвам в Адияман, плача“ към Going”.

Поискахме разрешение за книгата, имаме малко място, което е духовно важно. Към книгата сложихме подписите на всички наши приятели, които са ходили на дежурство. Тази книга ни накара да се почувстваме много емоционални. Както в книгата, плакахме, когато си тръгвахме, и плакахме, когато се върнахме“, каза той.

Извадиха от руините в Турция златно съкровище-80 килограма златни накити на стойност 4,3 милиона евро-снимки Чанта с близо 80 килограма златни накити на стойност 4,3 милиона евро е била открита при разчистван…Feb 24 2023vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!