Погребаха Нури и двете му деца

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Трагедията в Айтос беляза и началото на учебната година.

Днес едно от загиналите деца е трябвало да бъде третокласник.

На погребението е присъствала майката Фатме, която по чудо оцеля при катастрофата.

„Жената много плака. Цялото село скърби, притесняваме се за нея“, каза пред „24 часа“ кметицата на Речица Фатме Хасан. Тя бе силно разстроена от случилото се и разказа, че загиналият Нури бил изключително добър човек, готов да помогне на всеки. Често правел курбани и раздавал на по-бедните семейства в селото. „Имаше бизнес за сортиране на животински отпадъци, в Айтос имаше цех. Работеше заедно с бащата на жена си. Преди това няколко години изкара в Холандия, искаше да спести за семейството“ разказа още кметицата.

Нури и двете му деца на 5 и 9 години загинаха в катастрофата в АйтосКадър, Флагман, личен архив „Петел“ следи какво се случва след поредната фаталната катастрофа на път…Sep 14 2021vijti.com

Днес 15 септември, 9-годишният Джемил трябвало да прекрачи училищния праг вече като третокласник, каза още кметицата на руенското село.

17-годишният Октай е в кома, даряват кръв, за да го спасят

Състоянието на 17-годишния Октай Юмер, който също пострада при тежката катастрофа в Айтос снощи, е критично, съобщи Флагман.бг. Той е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма.

В последните часове негови приятели дариха кръв, за да го спасят, но лекарите засега са пестеливи и се въздържат от прогнози.

Оказа се обаче, че количеството не е било достатъчно. В сряда на Октай му предстои тежка операция, за която е необходима още кръв. Всеки, който има възможност, може да дари в отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ Бургас, което се намира зад Първа поликлиника. Работното му време е от 07:30 ч. до 14:00 ч. Кръвната група няма значение, единственото, което се изисква, е да посочите имената му – Октай Хюсеин Юмер и да предадете бележката на майка му – Наджие Джелил – 0895278098.

Тийнейджърът е със смлени крайници, след като бе премазан от ремаркето и изсипаните тонове зърно. Травмите са много сериозни, някои биха казали, че са несъвместими със живота, но Октай е истински боец и премина критичните първи часове.

По информация на сайта той е ученик в 11-ти клас в ПГМЕЕ в Бургас. Октай е от село Пещерско, но от години живеел с майка си на квартира в Айтос. Баща му работел в Израел. Негови приятели го определят за скромно и природно интелигентно момче. Всички в Айтос, както и съучениците му от Механотехникума се молят, за да оцелее.

Катастрофиралият ТИР е минал преглед преди 4 дни

Според първоначалния оглед на полицията катастрофата е причинена заради техническа неизправност. Отказали спирачките на ТИР-а.

Управителят на фирмата, чиято собственост е катастрофиралият камион, няма обяснение за случилото се и правят вътрешнофирмена проверка за инцидента.

„Аз също съм в шок и в неведение. Изяснява се случаят, нищо не мога да кажа“, заяви то пред БНТ и каза, че последно на тира е правен технически преглед преди четири дни.

36-годишният шофьор на камиона е в болница с множество травми. Още не е ясна пробата му за алкохол и наркотици.

8 години Нури е работил в Холандия, за да купи мечтаната за семейството му къща в Айтос Тя се намира точно зад Горското в Айтос – на метри от мястото на трагедията 32-годишният Нури Хюс…Sep 14 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!