Погребали тайно убитата Виолета Донева

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Зверски убитата от внучката си актриса Виолета Донева е била погребана тайно в изключително тесен семеен кръг, съобщава синът ѝ Иво Стайков. Погребението е било организирано с помощта на директора на столичния театър „Възраждане“ Роберт Янакиев. От Министерството на културата пък съдействали за Донева да бъде осигурен парцел на Алеята на творците на Централните софийски гробища.

„Поклонението беше в много тесен кръг. В последните години от живота си тя предпочиташе усамотението и избягваше светския живот. Убеден съм, че не би искала публичност в този толкова скръбен момент за нас“, коментира синът на актрисата. Той допълва, че Виолета Донева е била погребана с разрешението на наблюдаващия прокурор, който освободил тялото след направените експертизи, които бяха назначени с цел да бъдат изяснени подробностите около убийството ѝ.

Девет месеца след смъртта на актрисата станаха ясни и покъртителните подробности около зверството. В началото на юли от прокуратурата съобщиха, че Виолета Донева е била намушкана с нож 54 пъти и е издъхнала вследствие на тежките си прободни рани. За жестокото убийство е обвинена внучката ѝ Ивет Стайкова. СГП внесе и обвинителен акт срещу нея за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Ивет Стайкова е дъщеря на Иво Стайков, единствен син на Донева от брака ѝ с режисьора Людмил Стайков.

19-годишната девойка бе подложена на петорни комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи, които да установят нейното психическо състояния. В заключение стана ясно, че Ивет не страда от заболяване и в момента на убийството е можела да контролира постъпките си. В хода на разследването стана ясно още, че тя е употребявала системно наркотици от 14-годишна възраст, като вероятната причина за спора, възникнал между нея и баба ѝ и довел до фаталния изход, е, че Донева е отказала да ѝ даде пари за дрога.

Синът на актрисата не желае да коментира деянието на дъщеря си, с която не се знае дали е поддържал контакт, защото с майка ѝ били разделени. Според запознати девойката е живеела през повечето време с майка си, преди да извърши зверството. „Случаят е в ръцете на изключителни професионалисти, които ще изяснят какво точно е станало. Аз по никакъв начин не искам да влизам в това поле. Всичко е в компетентността на прокуратурата, както и на адвокатите“, са единствените думи на Иво Стайков. В най-скоро време се очаква случаят да бъде придвижен в съда, като Ивет е възможно да получи и присъда доживотен затвор. Към момента тя все още се намира в столичния арест.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!