Поголовна сеч над Говедарци и Белчин по осем камиона на ден без регистрационни номера прелитат през селото

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София са констатирали незаконно отсичане на 182 броя дървета в частни и общински гори. Нарушенията са установени при извършването на проверки в териториалния обхват на Дирекцията за периода от 4 до 10 май.

Божков: Борисов и Горанов ме натиснаха да рекламирам при ДомусчиевВасил Божков твърди, че е бил накаран да подпише рекламодателски договор с Кирил Домусчиев за Нова т…May 18 2020vijti.com

Проверяващите са съставили 2 акта за установени административни нарушения по Закона за горите, един констативен протокол с известен извършител и два констативни протокола с неизвестен извършител.  Задържани са общо 42 пр. кубични метра дърва за огрев.

Инспектиращите са проверили общо над 230 обекта за добив, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и други физически лица.

Констатираните нарушения са за съхранение и транспортиране на немаркирани и непридружени с превозен билет дърва за огрев, за незаконен добив на дървен материал, за който не е издавано позволително за сеч, както и за отсичането на немаркирани дървета с контролна горска или общинска марка.

На 04.05.2020 г. в землището на село Говедарци, община Самоков, частна горска територия, за която не е издавано позволително за сеч, служители на РДГ-София са установили, че са отсечени 12 броя дървета от бял бор. Съставен е констативен протокол. Работата по случая продължава.

На 07.05.2020 г. в землището на село Белчин, община Самоков, горските инспектори констатират, че в частна горска територия, за която не е издавано позволително за сеч, са отсечени 75 броя маркирани дървета. Съставен е констативен протокол. Работата по случая продължава.

Проверките в териториалния обхват на РДГ- София продължават.

Утре, четвъртък – 14 май, от 10.00 часа, ръководството на Югозападното държавно предприятие дава пресконференция. Повод са многобройните сигнали и запитвания от загрижени приятели на гората, предизвикани от нападението на Ръждивата борова листна оса по иглолистни гори в района на държавните горски стопанства в Благоевград, Симитли и Рилски манастир.

Стоян Тончев: Борисов се подготвя за оставка Един мощен протест от 20 хиляди души, който да се задържи за 2-3 дни, и Борисов ще подаде оставка.…May 15 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!