Пловдивските частни болници – готови да се включат в борбата с коронавируса

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пловдивските частни болници се обединиха в така създалата се сложна ситуация покрай коронавируса. Управителите им излязоха със становище, в което се твърди, че както държавата, така и областта може да разчита на тях в тежки моменти.

Заради коронавируса Северна Корея може да разстреля хора, доближили границата, предупреди КитайВластите в Китай съобщиха на своите граждани да не се доближават прекалено близо до границата със Се…Mar 9 2020vijti.com

„Никой от нас не желае тази епидемия да се разраства, но в един момент екслпозивно може да стане така, че да бъдат регистрирани много случаи, което ще натежи на колегите от държавните и общинските болници. Тъй като нашите частни болници са големи, оборудвани са с необходимата техника и ако се наложи можем да бъде на разположение по отношение на интензивните грижи. В една кризисна ситуация ние ще се включим абсолютно безвъзмездно“, заяви пред TrafficNews директорът на УМБАЛ „Каспела“ проф. д-р Илиан Дойков.

Медикът увери, че епидемичната обстановка в България към този момент е спокойна и констатираните няколко случая на коронавирус не дават основание за безспокойство. В момента са създадени органи за ръководство на национално и на областно ниво, които си вършат безупречно работата. В национален мащаб сме свидетели за една добра подготовка по отнонешение на държавните и общинските болници, допълни проф. д-р Илиан Дойков. И допълни:

„Част от системата на здравеопазването са и частните болници. По този повод ние от пловдивската група създадохме една наша инициатива за подкрепа на действията от страна на национално и областно ниво. В тази група са УМБАЛ „Каспела“, УМБАЛ „Пълмед“, УМБАЛ „Еврохоспитал“, УСБАГ „Селена“, МБАЛ „Каридат“, МБАЛ „Тримонциум“, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и МБАЛ „Медлайн Клиник“. Говорил съм по темата с всички управители и съм щастлив, че нямаме никакви разминавания“.

Според директора на УМБАЛ „Каспела“ в момента ситуацията с коронавируса в България се преекспонира. Той подчерта, че притеснението е един допълнителен бич върху бича коронавирус. „От моя гледна точка това притеснение и тази паника е пагубно за хората. Ще го преживеем, както птичия и свинския грип, безпокойството е напълно излишно“, успокои проф. д-р Илиан Дойков.

Сериозно предупреждение на италиански лекар, който се намира в окото на епидемията от коронавирус Д-р Даниеле Макини е италиански доктор от болница “Хуманитас Гавацени”, в град Бергамо, Северна Ит…Mar 11 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!