Плач от морето: Сгънахме рано цирка, убиха ни ритуално и този път!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Родното Черноморие рязко опустя. Всичко започна с мерките и ограничението, наложено от управниците – заведенията да работят до 23:00 часа. И всичко това част от противоепидемичните мерки. Само ден след влизането в сила на заповедта, собствениците на заведения започнаха да спускат кепенците.

Всичко се разви много бързо, подобно на атмосхерните условия, които се сменяха през ден, като в Лондон – слънце и жега, дъжд, вятър…

И най-големите ни курорти започнаха зловещо за пустеят, като в Дивия запад, а всички започнаха да усещат мириса на задаващата се есен и първия учебен ден. А прогнозите вещаеха хубаво време поне до края на септември – поредното Циганско лято, от което мнозина щяха да хванат още няколко раздавания в битката за оцеляване.

„За пореден път ни убиха! Убиха ни ритуално, както са го правили родните управници редица пъти. Както и миналата година, а този сезон се очертаваше да е по-добър и натам вървяха нещата. Уви, трябва да сгънем цирка, както се казва, защото ще сме обречени. Няма хора, няма и как да ги задържиш, тъй като животът по морето започва след 22 часа, когато всички са се прибрали и наконтили, и идва ред на дългите вечери и забавленията по дискотеките, които бяха притиснати да затварят по-рано“, сподели пред Lupa.bg Станислав Харизанов – собственик на заведение в Созопол.

„Няма как и да се опълчиш на системата и да отпуснеш малко края, да дадеш фандък на хората, тъй като в края на сезона не си заслужава риска. А проверките са много и постоянни. Всеки гледа да сбъркаш, за да ти бръкне по някакъв начин в джоба. За големите заведения е пагубно, ако паднат под 8-10 000 лева чиста печалба на месец! Наистина се изкарват добри пари, но в силен сезон. В противен случай, като сложиш всички разходи, наеми, заплати и всичко се изпарява. Никой не иска да работи залудо“, сподели още той.

Още преди седмица в Созопол и околията трудно можеш да срещнеш хора в ранните часове. Хора, които отиват на плаж, хора, които се редят на опашки за закуски сутрин. Вечер положението е същото – направо зловещо. Няма музика, няма глъч и смях.

Повечето заведения, едни от най-вървежните – Малката текила, Мистъри, Елвис, Джордано и т.н., разпуснаха персонала и изнесоха оборудването, заковаха дървени плоскости, оградиха ги с телени мрежи, разглобиха и тоалетните. Няма и голяма част от спасителите, въпреки че по договор те са длъжни да осигурят безопасност на летовниците до края на септември.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!