Пишеш във фейсбук „Оставка“, уволняват те – историята на Михаел Христов

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Държавното Летище „София” е уволнило нелоялен към правителството служител за коментар “Оставка” под пост на премиера Борисов. Това стана ясно от сигнал на Михаел Христов до „Биволъ”, разкрива сайтът. До неотдавна той е бил ръководител на отдел „Пътническа агенция” и е уволнен по чл. 328 ал. 2 от Трудовия кодекс (избор на екип от нов ръководител).

Ренета Инджова: Призовавам Борисов по най-бързия начин да подаде оставкаНе мога да бъда в обувките на премиера, затова го призовавам по най-бързия начин да подаде оставка, …Jul 19 2020vijti.com

Според него обаче причината е, че е написал в коментар “Оставка” под лайв стрийм на Борисов в социалната мрежа Facebook. Христов многократно е сигнализирал и за нелоялна конкуренция на летището от фирма свързана с руски интереси.

В събота, на 11 юли, Михаел пише „Оставка!” под видеообръщението на министър-председателя Бойко Борисов на официалната му страница в социалната мрежа Facebook.

На 13 юли, понеделник, му се обажда директора на Дирекция „Човешки ресурси” Анета Лукова и го кани да се яви в кабинета ѝ, посочва „Биволъ”.

Там тя се извинява, че „е изключително притеснително” за нея, че трябва да го освободи по съответния член. Обяснено му е, че тъй като изпълнителният директор Владимир Рапонджиев отново подновява договора си за топмениджър, има право да смени част от ръководния екип на летището,разказва „Биволъ”.

Пряк шеф на Христов е директорът „Наземно обслужване” Даниела Андреева, но тя не е била уведомена. Михаeл Христов няма нито едно регистрирано писмено или устно дисциплинарно наказание, забележка, провинение или дори закъснение за последните пет години работа в държавното дружество.

Анализ закова Бойко Борисов: 10 причини за незабавна оставка на целия кабинетВ нормална държава дори само последните епизоди на грозно полицейско насилие са достатъчно основание…Jul 17 2020vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!