Петър Кърджилов се оплака от полицейско насилие, приложи снимки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бившият пиар на район „Младост“ в София Петър Кърджилов, който беше арестуван с обвинение за хулиганство на „Орлов мост“, но на първа инстанция съдът не уважи обвинението (засега не е ясно дали прокуратурата ще обжалва), се оплака от полицейско насилие. Той стори това в личния си профил във Facebook, като приложи снимки, за които казва, че доказват думите му, пише Actualno.com.

Дъщеря на полицай: Само претендирате за права, но не си знаете задълженията. В САЩ след „легни на земята“ следва куршумМлада жена от социалните мрежи изригна срещу обвиненията, сипещи се по полицаите охраняващи протеста…Jul 20 2020vijti.com

Кърджилов публикува снимки на различни части на тялото си, по които има синини. И обяснява: „В полицейския бус получих също десетки силни плесници по гърба и врата, както и удари с коляно в слабините, от които няма следи. Ударите от задържалите ме продължиха и в Първо районно, преди да дойде адвоката ми, като тяхна колежка по-възрастна полицайка подстрекаваше младите да ме бият още. Няма да говоря за обидите и психическия тормоз.

Държаха ме без вода и тоалетна, за да не се чисти алкохола, който така и не откриха. Дадох доброволно кръв и урина за изследване във ВМА същия ден, преди да ме закарат в ареста“.

Същевременно Кърджилов твърди, че „повечето полицаи и надзиратели ни подкрепят и им се иска да бъдат на протеста, но не могат, защото веднага ще ги уволнят“. Той уточнява, че ще разкаже повече за прекараното време в ареста.

Протестиращ към полицай: „Какво значи България за теб?“Любопитно видео от протестите се появи във фейсбук. На него мъж разговаря с полицаи, охраняващи дем…Aug 2 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!