Петър заснел клип как пребива голото 5–годишно дете на приятелката си Стела

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Главата на малкия Адриан е обезобразена, горена, на места няма коса, стана ясно в съда. Пуснаха срещу подписка майката, а мъжът остава в ареста

Брутален бой на голо, при това многократно е отнасял 5–годишният Адриян от приятеля на майка му Петър Чернев, с когото тя живее в Пловдив. В резултат на ударите малкият е обезобразен, а пастрокът със садистична наслада снимал видеа как го налага. „Чак е плашещо да се гледат“, не скри наблюдаващият прокурор Бригита Байрякова.

Подробностите бяха огласени в Районния съд в Пловдив, където 35–годишните Петър Чернев и майката на детето Стела Алексиева бяха доведени, за да им гледат мерките за неотклонение. Тя влязоха с наведени глави в залата и конвоирани от охрана.

Както „24 часа“ вече писа, двойката е подведена под отговорност за причиняване на средна телесна повреда на малолетно момче. Главата му е обезобразена, изгорена, на места няма коса. Чернев има още две обвинения – че е принуждавал 5-годишното дете да прави неща против волята си чрез сила и заплахи и че на 21 ноември 2023 г. му е причинил лека телесна повреда, отново в условията на домашно насилие.

„Експортирани са видеа от мобилния му телефон, видно от които е извършено престъпление на обвиняемия срещу малолетното дете. В голяма част от клиповете те са чисто голи. Двамата се намират очевидно в жилището на обвиняемия“, каза прокурор Байрякова. По думите ѝ във видеата Петър Чернев съобщава дата, какво ще се случи, а след това упражнявал насилие над малкия и го унижавал. Това се е случило и на 21 ноември м.г. На клип се виждало как той нанася „брутален побой“ на момчето. То е било съборено от стол за компютър, паднало е на земята, било изритано, вдигнато за крака и подхвърлено, като през цялото време било без дрехи.

За побоя, в който са обвинени Петър Чернев и майката Стела Алексиева, няма конкретна дата. Разследващите са установили, че той се е случил през декември м.г. в апартамента на 35-годишния мъж, където тримата живеели. „На мястото на нараняването детето няма коса, не може да се установи дали има кожа и на каква дълбочина е увреждането. Но може да се установи обезобразяване на част от тялото и временна опасност за живота“, посочи прокурорката.

Травмата е била нанесена в банята, като съседка е чула плачът на детето оттам. Чернев и Алексиева първоначално обяснили, че Адриан сам се е изгорил, докато се къпел. Такива бяха и твърденията на защитниците на двамата обвинени – че нищо не е доказано, а травмите на момчето станали по невнимание. По думите на адвокат Йордан Давчев фактите не говорят за средна телесна повреда. „Не се спори, че доверителят ми е осъществил лека телесна повреда при условията на домашно насилие. Той прави пълни самопризнания за това. Но е напълно опровергано твърдението, че е причинил средна“, категоричен беше той. И добави, че обвинението е „твърде напомпано“. Давчев категорично отхвърли обвинението за принуждаване, както и опасността клиентът му да се укрие или да извърши друго престъпление. Петър Чернев има постоянен адрес и работа. В последните си думи пък обвиняемият заяви, че има дъщеря на 10 г. Мъжът има 2 предишни наказания за притежание на марихуана, но според защитата му това не показва, че ще извърши ново престъпление.

След близо 3-часово заседание съдия Иван Калибацев пусна Стела Алексиева с най-леката мярка за неотклонение „подписка“ и остави Петър Чернев зад решетките.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!