Пенсионерка намери и върна портфейл с много пари и документи на мъж от Тервел

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Младият мъж целувал ръцете й от благодарност. Когато понечил да й даде обещаното възнаграждение, тя отказвала и се разплакала

Възрастна жена – на около 70 години, от село Градница е намерила и днес върна изгубения от Иван Христов Маринов от Тервел портфейл с голяма сума пари и лични документи. Младият мъж разказа с голямо вълнение за Про Нюз Добрич как е получил портфейла си и за срещата с жената.

Тази пенсионерка разби всички стереотипи и показа как трябва да се облича една жена над 70 (снимки)Дълго време се опитвах да отуча майка ми да се разхожда у дома и около площадката по халат. И въпрос…May 25 2021vijti.com

За случая писахме във вторник. Тогава Иван разказа, че е изгубил портфейла си докато отивал на работа между 8.10-8.15 часа на площада пред Община Тервел. В него имало много пари, защото планирал през деня да си плати сметките. Обяви, че предлага възнаграждение – 150-200 лева, защото сумата е много голяма. Освен това в портфейла му имало доста лична информация, от която се притесняваше, че някой би се възползвал.

Иван разказа, че в същия ден, малко след него, възрастната жена го намерила. Колебаела се как да постъпи – дали да отиде до Общината, защото е близо, или в полицията. В крайна сметка се прибрала в село Градница и обмисляла да го предаде на кмета, който да се обърне към съответните органи.

В крайна сметка решила да предаде портфейла лично на Иван. Издирила къде живее по адреса в документите му и днес намерила дома му. Там обаче нямало никой, защото всички били на работа. Съседи й обяснили къде работи.

„Дойде на работата ми и каза: „Момче, имам една изненада за теб”. Отговорих й: „Изненади само на Коледа”, разказа Иван. Възрастната жена му подала портфейла – с всичките пари вътре, с всички документи, всичко непокътнато. Младият мъж посегнал да й даде обещаното възнаграждение, а тя се разплакала, явно приела това като неуважение. След дълги убеждения й дал 100 лева. Жената казала, че ще си ги добави към пенсията. Малко по-късно на Иван се обадили от Градница, за да му кажат, че всичко е оползотворено, жената си купила хранителни продукти.

„Емоцията за мен беше много голяма, щях да се разплача – сподели Иван. – Не вярвах, че това ще ми се случи”. Той съжалява, че не е научил името на жената, защото го посетила в напрегнат момент в работата му. Тя била с друга жена, която й помагала да обясни за какво става дума, защото не знаела добре български език. Младият мъж не изключва да е от ромски произход. „Аз й целувах ръцете, прегръщах я, а тя чрез жената, която й превеждаше, каза: „Абе, момче, спокойно, хора сме!”

Иван разказа, че преди 7-8 години намерил на долния площад на Тервел чанта с 25 000 лева и веднага ги върнал. Открил собствениците точно за един час. „Не вярвах, че ще ми се върне доброто, но ето, че ми се случи”, допълни той.

Радина Червенова официално пенсионерка, посвещава се на децата и внуците сиВ редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя ст…Jan 21 2021vijti.com


Източник: pronewsdobrich

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!