Певицата Ани Павлова гладува, реди се с клошари за безплатен обяд

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Емблемата на родната естрадна музика Ани Павлова, изпяла вечния шлагер „Пътнико свиден, пътнико млад“, е изпаднала в безизходицаи не може да осигури дори прехраната си. За това съобщи ресторантьорът Мартин Мартинов, който от 5 години храни бездомници, клошари и крайно бедни хора абсолютно безвъзмездно, раздавайки им всеки ден безплатен обяд в центъра на София.

Певицата Ани Павлова, изпълнител на хита „Пътнико свиден, пътнико млад“, живее в пълна мизерия: Чисти входове за нищожни париЕстрадната легенда от близкото минало Ани Павлова, която става звезда с изпълнението на „неофициални…Apr 4 2019vijti.com

С известно неудобство в тв предаване Мартинов сподели, че редовна на опашката за храна е и естрадната легенда Ани Павлова. 90-годишната певица търпеливо чакала кутийката със супичка всеки ден, в дъжд, студ, сняг, защото просто не можела да си позволи да си купи нищо за ядене. Безизходицата я принудила да преглътне унижението, но се утешавала с факта, че на опашката от бедни имало и други хора с позиции в обществото, чийто живот претърпял драматични поврати.

Инициаторът на кампанията Мартин Мартинов споделя, че заедно с Ани за храна се редели ежедневно и артисти, бивши учители, счетоводители, дори изключително известен лекар, работил във ВМА, но имената им той прецени, че няма да разгласява медийно.

Благотворителят не бил запознат как и защо Павлова е стигнала до просешка тояга, пише retro.bg. Още през 90-те се говореше, че била измамена чрез финансова пирамида и загубила абсолютно всичките си пари. После познати на звездата от социализма споделиха, че имала нищожно ниска пенсия и затова припечелвала някой лев като чистачка на входове на столични кооперации, докато все още била по-здрава, за да може да оцелява.

Павлова става прочута с патриотичния шлагер „Нашата мила родна страна“, обявен за „Мелодия на годината“ за 1972 г. Носителката на приза „заслужил артист“ пее до началото на 90-те години, след което се скрива от светлината на прожекторите. Според запознати певицата често е пътувала при дъщеря си, устроена в чужбина, но какво ги е отдалечило и защо Павлова продължава да бедства, никой не се наема да каже. Последното интервю, дадено лично от изпълнителката на патриотичния рефрен „Пътнико свиден“, е през 1996 г.

Оттогава тя изпада в забвение. През 2021 г. последното правителство на Бойко Борисов излъчи парични награди за именити певци, автори и музиканти от „Златният Орфей“ и естрадата, които те ще получават в срок от 3 години. Името на Ани Павлова се появи във второ, разширено издание на списъка с отличените, но то не мина одобрение.

Вижте каква красавица е била Дарина Павлова на младини – уникални снимки от бедните ѝ години (Снимки): Вдовицата на лицето на „Мултигруп“, покойния Илия Павлов, е една от най-известните българки зад гр…Mar 4 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!