Пациентка във видинската болница се размина на косъм от ненужна операция, докторът искал да прибере комисионна за имплант

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лекар във видинската болница се опита да оперира възрастна жена заради счупване, без тя да има такова. Единствено бързата реакция на сина й предотврати ненужната интервенция. Това става ясно от разследване на Нова телевизия.

76-годишната Добринка Антонова претърпява инцидент на 24 януари. Подхлъзва се и пада на тротоара. Изпитва болка и е откарана във видинската болница. Правят й рентгенова снимка.

1 ден престой в болница на бебе = 170 лева! Семейството е здравно осигуреноОплакванията на детето бяха силни болки в корема Болница поиска 170 лева на здравно осигурено семейс…Dec 30 2019vijti.com

Закараха ме в отделение „Травматология“, дежурен беше доктор Цолов. Той разгледа снимката от рентгена и каза, че има травма на шийката на тазобедрената става и че ще се наложи операция. Каза, че ще струва 1068 лева, това е цената на имплантите, които трябва да се вложат в операцията. Преспах в болницата, на сутринта на визитация доктор Цолов попита какво става, ще се внесат ли парите за операцията. Отговорих, че синът ми пътува за Видин и че ще се внесат парите. Аз наистина смятах, че ще ме оперират” разказва потърпевшата.

Синът й обаче се усъмнява, че има нещо нередно.

Направи ми впечатление, че изглежда много настоятелен, сякаш тази операция трябва да се случи на секундата едва ли не. Нещо много ме усъмни. Докторът каза, че трябва авансово да бъдат внесени 1068 лева”, спомня си синът на Добринка – Петър Антонов.

Той отказва операцията и с частна линейка откарва майка си в болница „Пирогов”. Става ясно, че счупване няма. търси и второ мнение. Шефът на рентгенологията в столичната „Александровска” болница също не вижда счупване.

„Тези операции се правят по две причини. Едната причина е да се вземат пари по клинични пътеки, а другата е лекарят, който извършва операцията, да получи процент от цената на съответния консуматив, тоест импланта”, казва синът на пациентката.

Пациентка във видинската болница се размина на косъм от ненужна операция, докторът искал да прибере комисионна за имплант.

История от България, като за филм: Драмата с бременната и окована във вериги родилка. Шефът на видинската болница отсича „за комунисти тук място няма“Когато през декември 1943 г. в Лом се гледа големият процес срещу 95 комунисти от града и околията, …Nov 6 2018vijti.com


Източник: Кмета

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!