Още ли мислите, че в Гърция е по-евтино на плажа? Вижте тези цени

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Понички с пудра захар, череши, ягоди и кайсии се продават на плажове в Гърция, видя “Телеграф“.

Търговците са от малцинството и обикалят една от ивиците на остров Корфу с две пълни кутии като кошници с храна за туристите точно както в България.

В едната са подредени понички със захар, а в другата различни видове сезонни плодове. Цената на поничката е 4 евро, а кутията с череши например е 5 евро.

Същото 

Практиката с продажба на храна е масова по родните плажове като у нас има основно варена царевица и гевреци. Туристите могат да се възползват и от тайландски масаж на плажа. Азиатки обикалят ивицата и предлагат услугите си по 30 евро.

Обикновено намират повече клиенти при големи компании, които си плащат за релаксиращото удоволствие. Освен тях има и много туроператори, които предлагат еднодневни екскурзии с малки корабчета до близки острови. Обикаляйки по ивицата, раздават листовки, а желаещите направо ги записват, но само срещу някаква супа капаро.

Например 30 евро на човек струва пътешествие с малък кораб до синята лагуна и вилно селище, както и до плажове, на които хората плуват сред рибки. За децата има намаление и таксата за качване на борда е 20 евро.

Предлагат още плаване да столицата на острова Керкира, където туристите могат да си разходят за два-три часа, да пазаруват и да опитат местната кухня в някое китно ресторантче.

На един от плажовете на остров Корфу чадърите се плащат и не се предлагат срещу консумация. Цената на сянка с два шезлонга е 6 евро, или 12 лева. В сравнение с ивицата в Слънчев бряг цената е три пъти по-ниска, тъй като само чадърът там струва 10 лева.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!