Още един преподавател стана жертва на политическа чистка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

По подобие на УНСС, още един университет реши да санкционира преподавател по политическите причини. Става дума за ЮЗУ в Благоевград, който взе решение да съкрати всички дисциплини на проф. Иванка Асенова заради участие в изборите за 45-то Народно събрание в партията на Слави Трифонов.

Скандалът идва само ден, след като от столичния УНСС обявиха, че уволняват дисциплинарно доц. Мартин Осиковски заради своеволната критика, която си позволи след предизборната визита на премиера Бойко Борисов.

За случката в ЮЗУ стана ясно от пост на проф. Асенова във фейсбук:

„До всички мои бивши, настоящи и бъдещи студенти – днес на Факултетен съвет е взето решение от учебния план на специалност Психология в ЮЗУ „Неофит Рилски“ да отпаднат следните учебни дисциплини: Физиологична психология, Психопатология, Клинична психология, Невропсихология и Психология на аномалното развитие.

Случайно или не, това са всички дисциплини, които аз водя в тази специалност. От следващата учебна година те повече няма да бъдат изучавани“,

информира тя в социалната мрежа. Важно е да се отбележи, че правилникът на ЮЗУ не забранява на академичния състав да участва в политически партии или партийни листи – това ограничение важи само за ректора и зам.-ректорите, които не могат да бъдат членове на ръководни органи на политически организации.

ГЕРБ-СДС предлага Любен Дилов-син за министър на туризма, Калин Вальов – на културата (ВИДЕО) ГЕРБ-СДС предлага Любен Дилов-син за министър на туризма. Това обяви премиерът Бойко Борисов по вр…Apr 20 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!