От скица на имот до свидетелство за раждане – вече на гишето в пощата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пощите вече няма да бъдат това, което са! В тях ще бъдат създадени центрове за комплексно административно обслужване, където хора, които не могат да използват онлайн услуги, да отидат. Което означава, че на гишето в пощата се очаква гражданите да могат да си извадят различни документи, за които сега трябва лично в общинската или държавна администрация, кадастър – скици за имоти, свидетелства, удостоверения и др.

Заместник министър-председателят по ефективното управление в лицето на Калина Константинова ще упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Български пощи”. Решението е взето на днешното заседание на Министерски съвет, предаде правителствената информационна служба. Досега дружеството беше „под шапката“ на Министерството на транспорта и съобщенията.

Развитата мрежа на държавния пощенски оператор е подходяща за създаването на единни центрове („на едно гише“) за комплексно административно обслужване. Тя обхваща цялата страна, включително и труднодостъпни райони.

Промяната е заложена в коалиционното споразумение и се очаква в близко бъдеще да има повече подробности как услугите ще се предоставят на гражданите и бизнеса. Идеята за това датира още от 2015 г. Дори бяха заложени средства от оперативна програма „Добро управление“ за нейната реализация, но какво точно се е случило с реализацията, няма яснота. Оперативната програма също е под шапката на вицепремиера по ефективното управление.

Източник: glasnews

Рядко медицинско явление доведе до раждането на тризнаци в Пловдив / СНИМКИТризнаци се родиха в пловдивската болница „Селена“ след като родителите им се борили години за собст…Oct 25 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!