От Прокуратурата: Има съмнения дали Сашко не е държан в плен и пуснат след обявяване на наградата от 100 хиляди

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Преди малко повече от 3 часа стана известно, че са открили 12-годишното изчезнало момче с аутизъм от Перник, Сашко. Заедно с радостта от намирането му обаче, възникнаха и много въпроси, които все още чакат своя отговор.

Припомняме, че детето бе намерено от доброволци живо в труднодостъпна местност край Радомирско, с премръзнали крайници и мокри дрехи.

По първоначална информация от властите има съмнения относно това дали детето е било отвлечено и дали е било насилствено държано някъде: „Девет дни Сашко е бил без храна и без вода. Това поставя под съмнение някои факти. Задачата на разследването е и да установи дали появята му има връзка с обявената награда от 100 000 лева от бащата на Александър“, обявиха на брифинг от ОДМВР-Перник.

Веднага след това говорителят на главния прокурор Сийка Милева също потвърди, че Прокуратурата продължава разследването по случая: „Цяло чудо е той 8 дни да оцелее без вода и храна. Прокуратурата продължава разследването и ще проверява версията дали той не е държан принудително от някого и дали той не го е пуснал заради обявената от бащата парична награда.

В хода на досъдебното произдводство ще бъде назначена и съдебна експертиза, която ще покаже дали има следи от отвличане на Сашко“, каза Милева.

Припомняме, че общо 9 дни продължи една от най-мащабните издирвателни операции, в която участие взеха хиляди доброволци и служители на местната и националната власт. Новината за успешния край на операцията бе посрещната с радост както в социалните мрежи, така и на различни места в Перник и Радомир, където хора се събират да празнуват на открито.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!