ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Българка е починала след ваксиниране с „АстраЗенека“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Починалата 57-годишна жена в Пловдив е причината да се спре имунизацията с „АстраЗенека“, това заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинг в Пловдив. Фаталният изход се случва в дома й тази сутрин в 3 часа. Ваксинацията е извършена вчера в 12 часа. Жената се прибира без оплаквания вкъщи, но получава остър задух, търсят екип на ЦСМП, който установява смъртта й.

Ваксинацията забавя стареенетоВаксинацията забавя стареенето, съобщи руски учен Ваксинацията срещу инфекциозни заболявания може д…Mar 5 2021vijti.com

Няма притеснения и официални данни, които да доказват причинно-следствена връзка с имунизацията за смъртта на жена в Пловдив, заяви здравният министър, но допълни: „Ние сме длъжни, мислейки за живота и здравето на всички и сме взели мерки. Нека тези, които са записани в системата, да имат търпение, ще бъдат записани с дни напред служебно и ще получат съобщения“, заяви още Ангелов.

Министърът подчерта, че взетото решение за спиране на ваксинацията с този препарат има за цел превенция. Нежеланите реакции след имунизиране са 3 на 1000.

В срок до 24 часа „АстраЗенека“ – България и „БулБио – НЦЗПБ“ чрез регионалните здравни инспекции в страната трябва да разпоредят на всички лица, на които са доставени количества от ваксината, да преустановят употребата ѝ.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов разпореди имунизирането с ваксината на „АстраЗенека“ да бъде спряно, докато с писмено становище Европейската агенция по лекарствата отхвърли всички съмнения относно безопасността й.

Адвокат: Това, което наблюдавахме с ваксинациите последната седмица, е чист популизъм„Това, което наблюдавахме през последната седмица с ваксинациите, беше чист популизъм. Отново най-ри…Feb 28 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!