Отменят задължителното носене на маски на обществени места

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Отменят задължителното носене на маски на обществени места.Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг в Министерския съвет.Той обясни, че отменя вчерашната си заповед „до постигането на консенсус“ в обществото по темата.1 милион маски ще бъдат раздадени от МТСП за социално слабите.

СЗО: Препоръчително е само болните да носят маскиОт Световната здравна организация (СЗО) обявиха, че все още препоръчват да не се носят маски, освен …Mar 30 2020vijti.com

„Ще направя обръщение към хората с нашата гореща препоръка да използват маските ежедневно, след като напуснат своя дом и в съответствие със закона за здравето, в който е казано конкретно кои са местата за обществено ползване. Дълбоко сме убедени, че тази мярка води до отдалечаване на онзи момент, в който ще трябва да пристъпим към по-тежки и трудни за българските граждани мерки“, продължи Ананиев.

Министърът обясни, че се предвижда да се намали големия размер на глобата от 5000 лева за неносене на маска.

Маските, които държавата ще закупи ще бъдат със сертификат. Имаме договорени 2 млн. маски от Китай. До една седмица очакваме тези маски да дойдат на нашата територия, обясни Ананиев.

Носенето на маски става задължителноГражданите, които се намират в закрити или на открити обществени места, трябва да носят защитна маск…Mar 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!