Откриха паметник на Пенчо Славейков в Милано

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Паметник на Пенчо Славейков беше открит в Милано. Инициативата е на Генералното консулство на България в града в съдействие с общината.

Паметник на Петко войвода ще бъде открит на 16 ноември край СвиленградПаметник на капитан Петко войвода ще бъде открит на едноименния контролно-пропускателен пункт с Гърц…Nov 11 2019vijti.com

Паметникът е поставен в градина в центъра на Милано недалеч от главната и най-голяма градска библиотека известна под името „Сормани”. Скулптурата представлява пейка, на която е седнал Славейков, и е дело на българина Адриан Новаков.

Събитието е в рамките на 140 години дипломатически взаимоотношения между Италия и България.. В официалната информация за събитието се изтъква, че предложението на генералния ни консул в Милано г-жа Таня Димитрова е от голямо културно значение за двете страни.

Това е втори паметник на Пенчо Славейков в Италия. Първият е също по инициатива на генералното ни консулство в Милано. Поставен е през 2007 г. в двора на библиотеката на Брунате – градче над езерото на Комо, където поетът умира през 1912 г.

Трайчо бута Паметника на Съветската армияНовоизбраният кмет на столичния район „Средец” Трайчо Трайков и общинските съветници от Демократична…Nov 9 2019vijti.com

Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!