Откриха ново лечение за рак, което унищожава туморите при неизлечимо болни пациенти

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Откриха лечение за рак, което унищожава туморите при неизлечимо болни пациенти

Учените откриха ново лечение за рак, което може да унищожи туморите при неизлечимо болни пациенти.

В забележително изпитание коктейл от имунотерапевтични лекарства използва имунната система на пациентите, за да убие раковите им клетки и да предизвиква “положителна тенденция в оцеляването”. Това твърдят специалисти от Института за изследване на рака (ICR) в Лондон и Кралската болница Марсдън.

Елементарен тест разкрива имате ли рак на белия дробВ ранните стадии ракът на белия дроб обикновено не се проявява, но с напредването на състоянието зап…Jan 21 2021vijti.com

Един пациент, който е бил в последен стадий, разказа за “невероятния момент”, в който му съобщили, че туморът е изчезнал напълно. Това се е случило седмици след като се е присъединил към проучването. Сега 77-годишният дядо вече е напълно здрав.

Учените установяват, че комбинацията от лекарствата ниволумаб и ипилимумаб води до намаляване на размера на туморите при терминално болни пациенти. В някои случаи ракът им изчезва напълно, като лекарите са изумени от крайно добрите резултати.

Комбинирането на двете лекарства за имунотерапия може да се окаже ефективен метод срещу няколко форми на напреднал рак на шията и главата, смятат експерти.

Освен че увеличава дългосрочните шансове за оцеляване на пациентите, имунотерапевтичното лечение също предизвиква много по-малко странични ефекти в сравнение с химиотерапиите.

Резултатите от фаза 3 на проучването, в което участват почти 1000 тежко болни пациенти, са ранни и не са статистически значими. Но все пак са “клинично значими”, казват от Института за изследване на рака. И допълват, че някои пациенти живеят месеци или години по-дълго и страдат от по-малко странични ефекти.

“Това са обещаващи резултати”, казва пред Guardian проф. Кристиан Хелин, изпълнителен директор на ICR.

Откриха лечение за рак, което унищожава туморите при неизлечимо болни пациенти

Източник: The Guardian

Мъж от Асеновград победи рак на дебелото черво с натурална рецептаЛeĸapитe мy дaвaли caмo 18 мeceцa живoт Mлaд aceнoвгpaдчaнин, нa ĸoгoтo лeĸapитe дaвaли 18 мeceцa жи…Apr 13 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!