Отиде си 15-годишният Ники, когото подкрепиха хиляди

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

15-годишният Николай Витанов, който бе диагностициран с остеосарком (рак на костите) и хиляди българи даряваха за лечението му, е издъхнал в турска клиника. Тъжната вест съобщиха близките му в специалната група във Фейсбук, чрез която се набираха дарения за лечението му.

„Въпреки всички усилия на лекарите, приложеното лечение, организмът му не издържа на атаките на болестта и той загуби битката…Много ни е тежко, но трябва да го пуснем да полети към звездите…“, написаха от семейството.

ТЪЖНА ВЕСТ: Отиде си проф. Мирослава КортенскаИзвестният драматург, театрален критик, културолог, медиен експерт и преподавател проф. Мирослава Ко…Apr 14 2021vijti.com

Родителите благодарят на всички дарители, които са дали шанс на момчето да се лекува.

Тежката диагноза на Ники бе поставена в края на миналата година, когато след футболен мач, той споделя пред родителите си, че изпитва болки в коляното. След серия изследвания лекарите поставят диагнозата остеосарком или туморно образувание в костите. В продължение на 3 месеца българските лекари опитват да повлияят на агресивния рак чрез химиотерапия, но състоянието на момчето се влошава и родителите решават да потърсят помощ в чужбина.

Само за няколко месеца хиляди българи от страната и в чужбина се обединиха в десетки благотворителни кампании за събиране на средства за лечение. Ники бе опериран в турска клиника, но въпреки усилията на лекарите там, болестта го победи.

Жената на Милен Цветков: Отиде си огорчен от Даниел ПеткановГодина след смъртта на Милен Цветков последната жена в живота му – нумероложката Милена Иванова- ЕА …May 7 2021vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!